ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη της βασίλισσας Ράνιας στη Μυτιλήνη

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη της βασίλισσας Ράνιας στη Μυτιλήνη

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και απλάντυμένη, έφτασε λίγο πριν τη μια σήμερα (25/04) το μεσημέρι στη Μυτιλήνη,η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια.

Την βασίλισσα Ράνια υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

rania6

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε», ήταν τα λόγια με τα οποία υποδέχθηκε η κα Καλογήρου τη βασίλισσα της Ιορδανίας.

Η βασίλισσα Ράνια επισκέπτεται τώρα τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος και να στείλει το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης.

rania1

Ο συγκεκριμένος προσφυγικός καταυλισμός λειτουργεί υπό την αιγίδα της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία ήταν αυτή που προσκάλεσε τη βασίλισσα Ράνια στο νησί.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της βασιλικής Αυλής, η Ράνια δεν θα παραχωρήσει κάποια συνέντευξη αλλά αμέσως μετά την επίσκεψή της θα δώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μια δήλωση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Πηγή φωτογραφιών: lesvospost.com, facebook Χριστιάνας Καλογήρου

Σχετικές ειδήσεις