ΕΛΛΑΔΑ

«Θερμοπληξία» στις ταρίφες

«Θερμοπληξία» στις ταρίφες
Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί. Διχασμός στο ΣΑΤΑ...

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Αν και στο εσωτερικό του Σωματείου των αυτοκινητιστών υπάρχουν φωνές για «ανακωχή» και συζήτηση με την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ταξιτζήδων συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση, εμμένοντας στις κινητοποιήσεις οι οποίες όπως τονίζουν θα είναι καταδρομικές και απροειδοποίητες.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε πως η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση και ο υπουργός.

«Οι οδηγοί πλέον δεν τιθασεύονται, επιδιώκουν τη σύγκρουση. Περιμέναμε να βγει κάτι θετικό από το ΚΤΕ Μεταφορών αλλά τίποτα, ο κ. Ραγκούσης πήγε στη συνάντηση χωρίς να έχει καν συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρότεινα στους συναδέλφους να προχωρήσουμε σε πιο ήπιες μορφές κινητοποιήσεων και να πάμε σε διάλογο με το υπουργείο, ελπίζοντας ότι θα υπάρχει συνεννόηση.

Ερωτηθείς για τις θέσεις του μέλους του Δ.Σ. Π. Μαυρίκη για σύγκρουση μέχρις εσχάτων με την κυβέρνηση ο κ. Λυμπερόπουλος υπογράμμισε πως ο κ. Μαυρίκης ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και επιδιώκει συνεχώς την απόλυτη σύγκρουση.

«Δεν θα παραδοθούμε άνευ όρων μόνο και μόνο επειδή μας κάλεσε ο πρωθυπουργός», κατέληξε ο Θ. Λυμπερόπουλος.

Από την άλλη μεριά το μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΤΑ, Π. Μαυρίκης σημειώνει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουν. «Ζητάμε ξεκάθαρα από τον υπουργό να πάρει πίσω εξ ολοκλήρου το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει τον κλάδο στον μαρασμό. Οι κινητοποιήσεις για μας είναι μονόδρομος και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Το σίγουρο είναι πως παρά τις φωνές για αναστολή ή για ηπιότερες μορφές κινητοποιήσεων, η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών εμμένει στην σκληρή στάση και δεν υποχωρεί. Φαίνεται όμως η κόντρα μεταφέρεται και στο εσωτερικό του σωματείου.

Κάλεσμα Παπανδρέου στους ταξιτζήδες για διάλογο

Έκκληση στους ιδιοκτήτες των ταξί να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, την ίδια ώρα ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει.

Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα γίνει με κανόνες, αλλά και διάλογο.

Κάλεσε, επίσης, τους ιδιοκτήτες ταξί να συναισθανθούν τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις τους σε πολλούς τομείς, ενώ κατηγόρησε στελέχη της αντιπολίτευσης ότι υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις, ποντάροντας στην καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση – ταξί