ΕΛΛΑΔΑ

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη του Ε.Α.

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη του Ε.Α.
Στις 5 Οκτωβρίου 2011 ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για τους 8 κατηγορούμενους στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα...

Στις 5 Οκτωβρίου 2011 ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για τους 8 κατηγορούμενους στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 18μηνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι προφυλακισμένοι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, καθώς και οι τρεις συγκατηγορούμενοί τους Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος και Σαράντος Νικητόπουλος που είναι ελεύθεροι με όρους. Επίσης, ο καταζητούμενος Κώστας Κατσένος και η Μαρία Μπεραχά, η οποία κατά πλειοψηφία παραπέμπεται σε δίκη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι που παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης , ενώ οι υπόλοιποι έχουν αρνηθεί την ανάμειξή τους στην οργάνωση.

Για την υπόθεση έχει προσδιοριστεί η Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών και η Ολομέλεια του Εφετείου προκειμένου να γίνει η κλήρωση, όπως απαιτεί ο νόμος, για τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση.