ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη 15 άτομα για την υπόθεση των ομολόγων

Σε δίκη 15 άτομα για την υπόθεση των ομολόγων
Σε δίκη παραπέμπει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 15 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του «κρυφού» ομολόγου...

Σε δίκη παραπέμπει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 15 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του «κρυφού» ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, που κατέληξε υπερτιμημένο σε τρία ασφαλιστικά ταμεία, προκαλώντας ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο.

Στο βούλευμα, τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, υιοθετούν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα και παραπέμπουν μεταξύ άλλων σε δίκη τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρίας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», της GP MORGAN και της NORTH ASSET MANAGEMENT, τους τότε υπεύθυνους των Ασφαλιστικών Ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, τον πρώην Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης.

Όπως αναφέρει το βούλευμα, σε δίκη παραπέμπονται οι:

1) Γεώργιος Αποστολίδης
2) Σοφοκλής Πρινιωτάκης
3) Θεόδωρος Πρινιωτάκης
4) Γεώργιος Παπαμαρκάκης
5) Αγάπιος Σημαιοφορίδης
6) Παναγιώτα Καραδήμα
7) Παναγιώτης Δεμέστιχας
8) Γεώργιος Κονιδάρης
9) Κων/νος Χρηστίδης
10) Χαράλαμπος Αδαμόπουλος
11) Αβραάμ Σαββίδης
12) Νίκος Μπούγος
13) Ευγένιος Παπαδόπουλος
14) Δημήτρης Λιάτης
15) Άγγελος Λιάτης.

Εναντίον των έντεκα πρώτων κατηγορουμένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, το κατηγορητήριο ασκεί ποινικές διώξεις για απάτη κατά συναυτουργία, άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπόθαλψη εγκληματιών-καταχραστών του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και άμεση συνέργεια στη φοροδιαφυγή, όλα κακουργήματα.