ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός 71 προσφύγων στην Κάρπαθο και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους

Εντοπισμός 71 προσφύγων στην Κάρπαθο και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους

Στον εντοπισμό εβδομήντα ενός προσφύγων καθώς και στην σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω πρόσφυγες εντοπίστηκαν από περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνδρομή της λέμβου ''ΙΧΘΥΣ'' Σ.Κ. 79, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΦΙΑΡΤΗΣ'' ν. Καρπάθου.

Οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στις ακτές από σκάφος που φέρει το όνομα ''SIESTA'' Σημαίας Τουρκίας και το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ''ΑΝΝΑ'' Ν.Κ. 26 στην περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ'' Καρπάθου.

Στο εν λόγω σκάφος επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί χειριστές - διακινητές, ηλικίας 41 και 48 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ οι εβδομήντα ένας πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρπάθου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Διάσωση 50 προσφύγων και στη Μυτιλήνη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμιάς.

Σχετικές ειδήσεις