ΕΛΛΑΔΑ

«Πράσινο φως» από τον εισαγγελέα για επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

«Πράσινο φως» από τον εισαγγελέα για επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Εξέγερση Πολυτεχνείο - Ειδήσεις:Έτοιμοι για έφοδοι οι αστυνομικοί - Μεγάλη φωτιά στο προαύλιο του Πολυτεχνείου - Οδομαχίες και μολότοφ στην Πατησίων

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ηλίας Ζαγοραίος, σύμφωνα με το STAR έχει δώσει ήδη το πράσινο φως να επέμβει η αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσει κακουργηματικές πράξεις. Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται από τις 6 το απόγευμα στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα με θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα που έβγαλαν έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, με τους αγνώστους να εκσφενδονίζουν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.

Μάλιστα, πριν από λίγα λεπτά νεαροί έσκισαν, ποδοπάτησαν και έκαψαν μια ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα φωτιά έχει ξεσπάσει στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης της Πυροσβεστικής.

Σχετικές ειδήσεις