ΕΛΛΑΔΑ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Το Doodle της Google και οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Το Doodle της Google και οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Doodle Google:Το 2016 μάς αποχαιρετά σε λίγες ώρες και όλοι έχουμε την ανάγκη για διασκέδαση και θετικές σκέψεις για το νέο έτος που έρχεται. Λίγο πριν υποδεχτούμε το 2017 δείτε παρακάτω κάποιες προτάσεις που θα σας βάλουν για τα καλά στο εορταστικό κλίμα.

Αντίστροφα μετρά τον χρόνο για την έλευση του 2017 και η Google με ένα Doodle γεμάτο ανυπομονησία!

new years eve 2016 5637797688901632 hp2x

Πρωτοχρονιάτικες αναγνώσεις

31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, 10.00 -12.00 & 17.00-19.00 |ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) ετοιμάζεται να μετακομίσει στο νέο της κτίριο και προετοιμάζει τους επισκέπτες της με αναγνώσεις βιβλίων κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών. Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε παιδιά κάθε ηλικίας. Για το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ημέρας επισκεφθείτε το www.snfcc.org/events.

One-Man Circus | David Dimitri

1, 2, 4, 5, 6 Ιανουαρίου, 19.00-20.30 |

Ένας πρωτοποριακός συνδυασμός από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον Άρχοντα του Σχοινιού όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times. Όλα όσα βλέπει ο θεατής είναι αληθινά.
Ο David Dimitri είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το μοναδικό του στυλ ακροβατικού χορού σε σχοινί. Συνδυάζοντας την εκπαίδευση στην State Academy for Circus Arts της Βουδαπέστης με τις εντατικές μελέτες χορού στην περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, έχει δημιουργήσει ένα είδος δεξιοτεχνικού ακροβατικού χορού σε σχοινί, τον οποίο εκτελεί σε τσίρκα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί επιπλέον παράσταση, στις 16.00-17.30.

Αναμετάδοση της συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, 18.15 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ/ΑΓΟΡΑ

Η μαγεία της υποδοχής του νέου χρόνου στο ΚΠΙΣΝ γεμίζει από τους ήχους μιας από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Daniil Trifonov, «ο εκπληκτικότερος νέος πιανίστας της εποχής μας», σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ερμηνεύει το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Rachmaninoff, που θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολότερη σύνθεση για πιάνο. Ο μαέστρος Simon Rattle παρουσιάζει τους δεξιοτεχνικούς Σλαβονικούς Χορούς του Antonín Dvořák, ενώ μας μυεί στο βρετανικό χιούμορ με ορχηστρικά μέρη από το έργο Façadeτου William Walton.
Η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, που πραγματοποιείται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φιλοξενείται σε ζωντανή μετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ από τις 19 Δεκεμβρίου μεταξύ 09.00-22.00, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events από τις 22.00 τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

SNF RUN: Τρέχοντας προς την Νέα Χρονιά

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, 23.40 | ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τρέχουμε στο ΚΠΙΣΝ κόβοντας το νήμα του 2017 με έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στην αλλαγή του χρόνου! Μια ξεχωριστή δρομική εμπειρία 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο σημείο συνάντησης του ΚΠΙΣΝ, όπου θα περιμένουν τους συμμετέχοντες μουσική, κεράσματα και πολλές εορταστικές εκπλήξεις στο πάρτυ του ΚΠΙΣΝ για την αλλαγή του χρόνου! Απαιτείται προεγγραφή στο www.snfcc.org/events. Θα γίνουν δεκτές έως 1.500 συμμετοχές.

The 7 Fingers

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, 23.40 και Κυριακή 1 Ιανουαρίου, 18.00 | ΑΓΟΡΑ

Σύγχρονο, άκρως ψυχαγωγικό θέαμα, που δυναμιτίζει την αστική κουλτούρα, ένας συνδυασμός θεάτρου, τσίρκου, μουσικής, ακροβατικών και χορού. Λάτρεις του διαφορετικού, διευρύνουν συνεχώς τη δημιουργικότητά τους και αφηγούνται τις ιστορίες τους με βασικό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη και τις καταβολές της, μιλώντας πάντα για τον κόσμο μας και την εποχή του, με σαρωτικό ταλέντο. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι The 7 Fingers δημιουργούν μοναδικές παραγωγές και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία σχήματα του χώρου, πάντα με το απαράμιλλο στίγμα τους. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της παράστασης TRACES που έχει παρουσιαστεί 1.800 φορές, σε 1 εκατομμύριο θεατές, σε 200 πόλεις και 25 χώρες.

Αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Κυριακή 1 Ιανουαρίου, 12.15 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ/ΑΓΟΡΑ

Το καθιερωμένο, ετήσιο μουσικό ραντεβού της πρωτοχρονιάς με τη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, θα μεταδοθεί ζωντανά, ταυτόχρονα σε δύο σημεία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι λάτρεις της κλασικής μουσικής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση σε μεγάλη οθόνη, ενώ οι εν δυνάμει ‘οπαδοί’, θα γνωρίσουν αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση, είτε λαμβάνοντας το σχετικό Δελτίο από το Κέντρο Επισκεπτών ή την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ από 19 Δεκεμβρίου μεταξύ 09.00-22.00, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη στο www.snfcc.org/events, από τις 22.00 τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Πρωτοχρονιά στο Θησείο

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στη συμβολή με την Ηρακλειδών, θα αποχαιρετήσει το 2016 και θα υποδεχθεί τον καινούργιο χρόνο με μία γιορτή, που θα ξεκινήσει στις 22:00.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο σκηνές με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται και θα «συνομιλούν» μεταξύ τους και με το κοινό.

Η βραδιά θα ξεκινήσει ένα τέταρτο πριν την αλλαγή του χρόνου στη μικρή σκηνή με τη Μαριέττα Φαφούτη, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Μαρίζα Ρίζου.

Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη θα ανέβουν πρώτοι οι Dreamy Whispers και στη συνέχεια η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό καλωσόρισμα για το 2017.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους. Με την αλλαγή του χρόνου, πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό και η γιορτή θα συνεχιστεί έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε ο Κωστής Μαραβέγιας θα «συναντήσει» τη Big Band του Δήμου Αθηναίων και μαζί θα «συνθέσουν» το διαχρονικό παζλ της μουσικής της πόλης.
Η Big Band θα παραμείνει στη συνέχεια στη σκηνή μαζί με τη Βικτωρία Ταγκούλη, την Άννα Φιλιππάκη, τον Νίκο Ζαδέ και τον Ιάσωνα Μανδηλά.

Στις 00:40, στη μικρή σκηνή θα ανέβει ο Τάκης Ζαχαράτος, ενώ αμέσως μετά στη μεγάλη σκηνή θα δημιουργηθεί λαϊκό πάλκο με την Orchestra Laou Laou.

Σχετικές ειδήσεις