ΕΛΛΑΔΑ

Ο χιονιάς σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα - Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Ο χιονιάς σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα - Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Καιρός: Σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από την πυκνή χιονόπτωση – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί – Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη σε όλο το νομό - Χιονίζει ασταμάτητα σε Μακεδονία και Θράκη– Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Έβρος και η ανατολική Μακεδονία

Από το βράδυ της Τρίτης ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Απόψε θα πληγούν περισσότερο περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Την Τετάρτη ο νέος χιονιάς θα χτυπήσει την βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά τη Θεσσαλία και εκ νέου το σύνολο σχεδόν της βόρειας Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

*Δείτε στο τέλος του άρθου την πρόγνωση για την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Σοβαρά προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στη Θεσσαλονίκη, λόγω του χιονιά, με την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης να πραγματοποιείται σημειωτόν. Παράλληλα, αρκετοί είναι οι οδηγοί που αντιμετωπίσαν παρόμοια προβλήματα στην Εγνατία Οδό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Νέα Εγνατία στο ύψος της Βούλγαρη, καθώς λόγω του χιονιά κυριολεκτικά δεν κινείται τίποτα. Σημειωτόν διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στον περιφερειακό.

4014614

Σύμφωνα με την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης καθώς και σε τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας. Διακοπή κυκλοφορίας έχει σημειωθεί και στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη.

Δείτε πού χιονίζει ΤΩΡΑ - Ζωντανή εικόνα από όλη την Ελλάδα

«Μάχη» για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι

Επί ποδός θα βρίσκονται όλο το βράδυ συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου με αλατιέρες, φορτηγά και φτυάρια να ρίχνουν αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα της πολιτικής προστασίας, Θανάση Ψαρρά, «ξεμπλόκαραν» οι δύο από τις έξι μεγάλες αλατιέρες -είχε παγώσει το αλάτι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών- και άρχισαν τα δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

4014629

*Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

«Δύο μεγάλες αλατιέρες ξεμπλόκαραν και σε συνδυασμό με τις δύο μικρές και τα οχτώ φορτηγά, που έχουν ήδη βγει στην πόλη, θα εργάζονται όλο το βράδυ. Το γεγονός ότι δεν παρατηρείται κίνηση με αυτοκίνητα στους δρόμους μας διευκολύνει. Θα ρίξουμε αλάτι σε όλες τις κεντρικές οδούς και πιστεύω ότι το πρωί δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κ.Ψαρράς.

Εξάλλου, συνεργείο 40 ατόμων θα μεταφέρει σακούλες με αλάτι σε περιοχές όπου εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα από τα χιόνια. Ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους δημότες που επιθυμούν να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους να προμηθευτούν αλάτι από τα 50 ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το φονικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Ποια η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

Πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων που υπερβαίνουν τους 3,5 τόνους, στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στην εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 12ο χλμ μέχρι τον κόμβο Κερδυλλίων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, από τον κόμβο Λαχαναγοράς, προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία των διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (από το 70ο έως 92ο χλμ), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών (ύψος Σοφούλας), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου και στην Εγνατία Οδό (από Κόμβο Ασπροβάλτας μέχρι Κόμβο Κερδυλλίων).

Ακόμη, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, στο οδικό δίκτυο Πανοράματος και Ωραιοκάστρου (πλην κεντρικών οδών), στις δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου και Χορτιάτη, στην επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου άνωθεν Περιφερειακής Οδού, στο δίκτυο δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού (πλην κεντρικών οδών), στο δίκτυο δήμων Χαλκηδόνας και Δέλτα (πλην κεντρικών οδών), στο δίκτυο δήμου Βόλβης και στην επαρχιακή Οδό Σταυρού - Ολυμπιάδος.

Η χιονισμένη Θεσσαλονίκη από ψηλά

Μπορεί η έντονη χιονόπτωση να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το χιόνι χάρισε και όμορφες εικόνες, τουλάχιστον σε αυτούς που δεν ταλαιπωρηθήκαν επί ώρες στο αμάξι τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η ΕΡΤ 3 δημοσίευσε στον λογαριασμό της ένα πολύ όμορφο βίντεο από drone, στο οποίο φαίνεται η χιονισμένη Θεσσαλονίκη από ψηλά.

Σε επιφυλακή ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης για την παροχή βοήθειας σε όσους δημότες έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, είναι σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση τέσσερις ιατροί παθολόγοι και γενικής ιατρικής, τέσσερις νοσηλευτές (ένας για κάθε δημοτική ενότητα) και πέντε αυτοκίνητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που είναι εφοδιασμένα με αντιοσλισθητικές αλυσίδες.

Οι πολίτες, είτε για έκτακτη παροχή υπηρεσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είτε για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία και ιατρεία, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Επιχείρησης, που είναι στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσσολογίου 54 και Περγάμου 2, Συκιές) στο τηλέφωνο 2310 672 223, ή να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αρίστο Γαλανό, στο τηλέφωνο 6948 - 003862.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό στην Θεσσαλονίκη

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα.

Με προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, γίνεται η κίνηση των αστικών λεωφορείων προς και από Καλαμαριά, Κηφισιά, Άνω Πόλη, Κρυονέρι, Πολίχνη και Συκιές. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε επίσης, ότι πολλά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν γιατί οι δήμοι δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Στις λεωφορειακές γραμμές, πάντως, που εξυπηρετούνται τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν για σήμερα (10/1) κανονικά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Έβρος και ανατολική Μακεδονία

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Αναλυτικότερα:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε απόψε ο Έβρος, εξαιρουμένων των δημοτικών ενοτήτων Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.).

Νυχθημερόν τα μηχανήματα των δήμων και της Π.Ε. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο (επαρχιακό και εθνικό), ενώ στη διάρκεια της ημέρας στις προσπάθειες συνδράμει και ο στρατός. Η χιονοθύελλα που επικρατεί σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο και οι συνεχιζόμενες έντονες χιονοπτώσεις στη Σαμοθράκη, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του αποχιονισμού, για τον οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού έχει προχωρήσει στη μίσθωση σημαντικού αριθμού μηχανημάτων μετά των χειριστών τους.

Λόγω της έντασης και της διάρκειας των καιρικών φαινομένων και παρά τον έγκαιρο σχεδιασμό αντιμετώπισής τους, σε ένα νομό που οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, οι προϋπολογισμένες ποσότητες αλατιού έχουν εξαντληθεί, με τις ανάγκες νέου ανεφοδιασμού σε συνδυασμό και με την ενοικίαση των μηχανημάτων να προβληματίζουν ιδιαίτερα τις δημοτικές αρχές, δεδομένου ότι το κόστος τείνει να γίνει δυσβάσταχτο για τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Στα όριά του βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Σαμοθράκης, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα. «…Οι άνθρωποι αλλά και ο εξοπλισμός έχουν φτάσει στα όριά τους, οι προκαλούμενες δαπάνες από την κίνηση των μηχανημάτων ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, η παροχή έκτακτης βοήθειας είναι επιτακτική...Αν δεν μας δοθεί οικονομική βοήθεια για τη δυνατότητα έκτακτης πρόσληψης εργατών, χειριστών και την προμήθεια καυσίμων, ο μηχανισμός και το σχέδιό μας θα καταρρεύσει, καθώς η πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας δίνει συνέχιση των καιρικών φαινομένων» εκτιμά ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο του βορείου τμήματος

Λόγω των έντονων και συνεχών χιονοπτώσεων, της χιονοθύελλας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, που επικρατούν στον βόρειο Έβρο, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ορεστιάδας, Πασχάλη Συριτούδη, απαγορεύεται από απόψε η κίνηση των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων, από το συνοριακό σημείο Κυπρίνου.

Επίσης για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι προαναφερθείσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης, προς αποφυγή του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η ανατολική Μακεδονία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Χρήστου Μέτιου οι δήμοι Καβάλας και Παγγαίου και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι κατά τόπους δήμαρχοι των περιοχών.

Η μεγάλης έντασης χιονόπτωση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ψυχρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστο το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες ακόμα και στο κέντρο της Καβάλας, ενώ λόγω της μορφολογίας της πόλης περισσότεροι από το μισό πληθυσμό είναι αποκλεισμένοι από το μεσημέρι. Η έλλειψη αλατιού καθήλωσε όλα τα συνεργεία του δήμου Καβάλας και μόλις πριν μια ώρα μετά την προμήθεια αλατιού από την αντιπεριφέρεια ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάνοιξης των βασικών οδικών αρτηριών και ρίψης αλατιού, ώστε να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος που οδηγεί προς το Γενικό Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

Στην Περιφερική Ενότητα Δράμας υπήρχε επάρκεια αλατιού, αλλά η ισχυρή χιονόπτωση κατέστησε σχεδόν αδύνατη κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί συνεχώς ανοιχτό εθνικό οδικό δίκτυο. Σε πολλές περιτπώσεις το χιόνι μέσα στο κέντρο της πόλης έχει ξεπεράσει τους τριάντα πόντους.

Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων σε ένα μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκίνητων.

Από το μεσημέρι δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ Καβάλας και Δράμας, ενώ κλειστό παραμένει και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς δεν ήταν δυνατόν ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός της πίστας.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

Με τις χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες να μην «εγκαταλείπουν» ακόμα τη χώρα, πολλές περιφέρειες και δήμοι αποφάσισαν ότι θα κρατήσουν και αύριο κλειστά τα σχολεία, προκειμένου να μη διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των μαθητών. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)

Κανονικά οι προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κανονικά πραγματοποιούνται και πάλι οι προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου μετά τις 7 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ορατότητα.

Να σημειωθεί, ότι πολλοί επιβάτες πτήσεων ταλαιπωρήθηκαν, καθώς από τι 11 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας από τη χιονόπτωση, είχαν ματαιωθεί όλες προγραμματισμένες οι προσγειώσεις αεροσκαφών προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ποια η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στο νομό Ημαθίας, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 76ο χιλιόμετρο έως το 98ο χιλιόμετρο και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - Σελίου, από το 4ο έως το 26ο χιλιόμετρο, Νάουσας - Σελίου από το 3ο έως το 17Ο χιλιόμετρο, Βέροιας - Δασκίου, από το 2ο έως το 43ο χιλιόμετρο, Βέροιας - Κωστοχωρίου, από το 2ο έως το 19ο χιλιόμετρο, Νάουσας - 3-5 Πηγαδίων, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο και Νάουσας - Ροδοχωρίου, από το 3ο χιλιόμετρο μέχρι το 14ο χιλιόμετρο. Στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Πέλλας, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, σε όλο το επαρχιακό και στο δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 32ο έως το 64ο χιλιόμετρο, Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 32ο έως το 95 χιλιόμετρο (μέσω Αρναίας), στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη και Παλαιόκαστρου) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς, Μ. Παναγιάς – Πλανών, Πολυγύρου - Ιερισσού (μέσω Πλανών), Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, από τη διασταύρωση Ορμύλιας σε όλο το Κύκλωμα Σιθωνίας, Νέων Μουδανιών - Παλιουρίου, από τον Κόμβο Μουδανίων σε όλο το Κύκλωμα Κασσάνδρας, Βάβδου - Σημάντρων έως το 1ο χιλιόμετρο, στη δημοτική αγροτική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά) και σε όλο το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στο νομό Κιλκίς, στους επαρχιακούς δρόμους Κιλκίς – Κεντρικού, Κιλκίς – Ποντοκερασιάς, Κιλκίς – Ισώματος (από δημοτικό διαμέρισμα Επτάλοφου έως δημοτικό διαμέρισμα Ριζανών), Γρίβας - Καστανερής - Λιβαδίων, Γουμένισσας – Κάρπης, Γουμένισσας - Πεντάλοφου – Ομαλού και Αξιούπολης – Σκρά (διασταύρωση Πηγής).

Στο νομό Σερρών, στις εθνικές οδούς Σερρών - Δράμας, από το 22ο έως το 54ο χιλιόμετρο, Δράμας - Αμφίπολης, από το 25ο χιλιόμετρο έως τον Κόμβο Αμφίπολης, Σερρών - Καβάλας, από το 38ο χιλιόμετρο, Κιλκίς - Γέφυρα Στρυμόνα από το 39ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Καστανούσας) έως το 72ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Πετριτσίου), Σερρών - Αμφίπολης (από διασταύρωση Μεσοράχης έως Αμφίπολη). Σημειώνεται, ότι στις παραπάνω εθνικές οδούς δεν επιτρέπεται η κίνηση για τα φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Στο νομό Πιερίας, στην εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας, από 23ο χιλιόμετρο (Φωτεινά) έως το 42ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Βρύας - Ελατοχωρίου από 13ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, από Μοσχοπόταμο προς Ελατοχώρι και στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, από το 66ο χιλιόμετρο έως τον Κολινδρό.

Ο καιρός την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν την Τετάρτη στα ηπειρωτικά οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά με πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -6 έως 0 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -1 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις