ΕΛΛΑΔΑ

Κοπανατζής ο δημοτικός υπαλληλος που άφησε άστεγους στο δρόμο εν μέσω χιονιά

Κοπανατζής ο δημοτικός υπαλληλος που άφησε άστεγους στο δρόμο εν μέσω χιονιά

Ειδήσεις | Άστεγοι:Αυστηρή αναμένεται να είναι η τιμωρία για τον υπάλληλο του Δήμου της Αθήνας,που έκλεισε το χώρο φιλοξενίας αστέγων επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου του. Ελέγχεται και ο δεύτερος που είχε δηλώσει ασθένεια.

Κανείς δεν θα ξεχάσει την ιστορία των δύο υπαλλήλων οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν χώρο φιλοξενίας αστέγων στην Πανόρμου, την ώρα που «χτυπούσε» με μανία η κακοκαιρία την Αθήνα, με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Ο ένας υπάλληλος του δήμου Αθηναίων, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούσε να καθίσει λίγη ώρα παραπάνω περιμένοντας τον αντικαταστάτη του, γιατί ήταν κουρασμένος και είχε λήξει η βάρδια του ενώ ο δεύτερος είχε δηλώσει ασθένεια και δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να κλείσει ο χώρος που είχε οριστεί από το Δήμο ως ένας από αυτούς που θα φιλοξενούσαν άστεγους τις ημέρες που έκανε το πέρασμά του από τη χώρα ο χιονιάς «Αριάδνη».

Από την περασμένη Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική έρευνα που αφορά σε όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενημερώνοντας το Σώμα, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Λευτέρης Καστανάκης, ανάφερε ότι ο υπάλληλος πριν κλείσει τη Λέσχη, είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενό του, ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει μισή ώρα παραπάνω, ώστε να βρεθεί άλλος υπάλληλος να αναπληρώσει τον αντικαταστάτη του, που με τη σειρά του είχε δηλώσει ασθενής. Εκείνος, όμως, όπως είπε, επέλεξε να φύγει αν και η οικία του ήταν δίπλα και δεν διέτρεχε κίνδυνο να αποκλεισθεί.

Επίσης, ο Δήμος έστειλε γιατρό στο σπίτι του «ασθενή» αντικαταστάτη του στο Περιστέρι και τον βρήκε απολύτως υγιή. Τότε εκείνος, σύμφωνα πάντα με τον Λευτέρη Καστανάκη, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικαλέστηκε ασθένεια, αλλά ότι δεν είχε τη δυνατότητα λόγω της χιονόπτωσης να μεταβεί στη Λέσχη Φιλίας.

Ο γενικός γραμματέας από την πλευρά του προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να προσκομίσει τώρα ιατρικά έγγραφα για προβλήματα υγείας, διότι αυτά αν ισχύουν, όφειλαν έγκαιρα να είχαν καταθέσει στην υπηρεσία. «Θα είναι λόγος απόλυσης», είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας (09/01/2017) κι ενώ ο χιονιάς έπληττε με σφοδρότητα την Αθήνα, όταν ένας πολίτης βρήκε έναν άστεγο να κοιμάται μέσα στο κρύο δίπλα από το σπίτι του. Ο ίδιος τηλεφώνησε αμέσως στον δήμο Αθηναίων, για να μάθει σε ποιο κέντρο φιλοξενίας θα μπορούσε να απευθυνθεί. Οι υπάλληλοι τον παρέπεμψαν στον χώρο φιλοξενίας της Πανόρμου.

Πήρε τον άστεγο μαζί του και πήγαν στην Πανόρμου. Έφτασαν έξω από το χώρο στις 22:30 και εκεί έμειναν εμβρόντητοι με αυτό που άκουσαν.

Διαβάστε την ανάρτηση του πολίτη:

- Φτάνουμε 22:30.
- Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει «23:00 θα κλείσουμε»
- Του λέω «Γιατί;»
- «Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε ότι αρρώστησε και δεν θα έρθει»
- «Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;»
- Μου λέει «Ναι, εγώ πρέπει να φύγω»
- «Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;»
- Μου λέει «Που να ξέρω εγώ; Είμαι από τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω»
- Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι.
Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες...

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία του πολίτη

Σχετικές ειδήσεις