ΕΛΛΑΔΑ

Με δυσκολία η λειτουργία του Πανεπιστήμιου Αθηνών

Με δυσκολία η λειτουργία του Πανεπιστήμιου Αθηνών
Φανερή είναι η ανησυχία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου για την διεξαγωγή της λειτουργίας του αφού εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα...

Φανερή είναι η ανησυχία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου για την διεξαγωγή της λειτουργίας του, αφού εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων των Τμημάτων με τις Πρυτανικές Αρχές συζητήθηκαν διεξοδικά οι ραγδαίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να είναι το Πανεπιστήμιο ανοιχτό έτσι ώστε να μην παρεμποδιστεί το εκπαιδευτικό, εξεταστικό και ερευνητικό του έργο.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται επίσης ότι πραγματοποιείται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών με την πλήρη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη που είναι απαραίτητη.

Τόσο η Σύνοδος των Πρυτάνεων όσο και η Σύγκλητος επιμένουν πως το ανοικτό Πανεπιστήμιο δίνει πρόσφορο έδαφος για παραγωγικές συζητήσεις με δυνατότητα έκφρασης θέσεων σχετικά με την εφαρμογή του νέου νόμου.