Κραυγή αγωνίας από τους πυροσβέστες: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του...»

Newsroom Newsroom

Κραυγή αγωνίας από τους πυροσβέστες: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του...»

Το δραματικό SOS αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Newsbomb.gr.

«ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ» ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ - ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

«Ευτυχώς τον Ιούνιο είχε πολλές βροχές κι έτσι δεν δοκιμάστηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Το δείγμα πάντως από την πρώτη μεγάλη φωτιά φέτος, ήταν τουλάχιστον ανησυχητικό. Τον Μάιο στους Αγίους Θεοδώρους, χωρίς δυνατούς ανέμους και χωρίς άλλη ταυτόχρονα μεγάλη πυρκαγιά, ο απολογισμός ήταν τραγικός: μία γυναίκα νεκρή, δύο τραυματίες, ενώ κάηκαν και σπίτια. Τώρα η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, αφού μετά τις βροχές, ακολούθησε καύσωνας με αποτέλεσμα να ξεραθούν τα χόρτα που σε αρκετά σημεία ξεπερνούν τα δύο μέτρα κι έτσι τα δάση μας να αποτελούν "πυριτιδαποθήκη". Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα, μας ανησυχεί πολύ. Ο Θεός να βάλει το χέρι του..."

Είναι το δραματικό SOS αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος στο Newsbomb.gr. Είναι η κραυγή αγωνίας των πυροσβεστών που και φέτος θα ριχτούν με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες, με λιγότερα μέσα και σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Καναντέρ: Κάθε πέρυσι και καλύτερα...

Η κατάσταση με τα καναντέρ είναι αυτό που λένε, κάθε πέρυσι και καλύτερα... Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι «ετοιμοπόλεμα» 13 καναντέρ, εκ των οποίων τα 4 είναι τα CL - 415 (πιο καινούρια) και 9 CL- 215 που είναι άνω των 45 ετών, με συνεχείς βλάβες λόγω παλαιότητας, ενώ δεν μπορούν να απογειωθούν όταν η θερμοκρασία του αεροδρομίου ξεπερνά τους 38 βαθμούς κι έτσι η Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική προχωρεί σε διαδικασία μετεγκατάστασης ή εναέριας επιτήρησης.

Όσον αφορά τα ελικόπτερα έχουν νοικιαστεί μέχρι στιγμής 3 Έρικσον, ενώ αναμένεται να μισθωθούν 8 Καμόφ μετά τις 10 με 15 Ιουλίου. Στον εναέριο στόλο υπάρχουν 3 Σινούκ από την Αεροπορία Στρατού και 1 Σούπερ Πούμα της Πυροσβεστικής με πυροσβεστικό κάδο, 3 ελικόπτερα επιτήρησης, για πρώτη DRONES που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και 19 Pezetel, από τα οποία τα 17 κάνουν ρίψεις νερού.

Πυροσβεστικά οχήματα: Το 20% στο συνεργείο...

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν όμως και στα οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία εκτός του ότι είναι «γερασμένα» (τα μισά άνω των 20 ετών), έχει ακινητοποιηθεί τουλάχιστον το 20% του «στόλου» λόγω βλάβης ή έλλειψης συντήρησης, αφού δεν έχουν πληρωθεί οι πιστωτές.

Αποδυναμωμένο όμως είναι και το προσωπικό. Όπως καταγγέλει με ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών του Σώματος, παραμονές της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, περίπου 400 πυροσβέστες μετακινήθηκαν από υπηρεσίες της Αττικής σε αεροδρόμια και εθνικές οδούς, ενώ τα κενά τους δεν καλύφθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved