ΕΛΛΑΔΑ

Έρημη πόλη η Αθήνα – Γιατί άδειασαν οι δρόμοι;

Έρημη πόλη η Αθήνα – Γιατί άδειασαν οι δρόμοι;

Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να φτάνει σε επίπεδα... ρεκόρ!

Ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και καυσαερίου έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Αττική με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα αναζητώντας ανάσες δροσιάς.

Από το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου, ενώ και σήμερα Σάββατο από νωρίς το πρωί χιλιάδες οχήματα άφηναν πίσω τους το κλεινόν άστυ.

Στις παραλίες του Λεκανοπεδίου επικρατεί το αδιαχώρητο. Στις οργανωμένες η ξαπλώστρα είναι δυσεύρετη, ενώ λουόμενοι έχουν κατακλύσει και τις πιο απομακρυσμένες.

Όσοι ωστόσο δεν κατάφεραν να πάνε σε κάποια παραλία και έμειναν στην πρωτεύουσα, δεν διανοούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Πολύ λίγα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους, το κέντρο της πόλης είναι άδειο και από την ώρα που έκλεισαν και τα μαγαζιά οι περιοχές κυριολεκτικά ερήμωσαν!

Με τον ήλιο καίει και την κατάσταση να είναι αποπνικτική, εικάζεται ότι οι πολίτες θα ξαναβγούν από τα σπίτια μετά τις 7-8 το απόγευμα που θα δροσίσει.

Σχετικές ειδήσεις