ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλικό: Ο αργός θάνατος ενός γύπα μέσα από φωτογραφίες (pics)

Αιτωλικό: Ο αργός θάνατος ενός γύπα μέσα από φωτογραφίες (pics)

Τον αργό θάνατο ενός σπάνιου γύπα, στην περιοχή του Αιτωλικού, κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του ένας κάτοικος του Χρυσοβεργίου.

Ο Ηλίας Ντάλας περιγράφει πως: «Έκοβα χορτάρια στο χωράφι μου και ξαφνικά ίσκιωσε ο τόπος ! Τρόμαξα !!! Ένα τεράστιο πουλί έκατσε δίπλα μου ! Έκανε μερικά βήματα...έσκυψε το κεφάλι του και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα . Ίσως αν ήξερα που να πάρω ένα τηλέφωνο ....να το σώζαμε !».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Ακρίδας, εκτιμά πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το προαύλιο του δημοτικού σχολείου Χρυσοβεργίου ως παρατηρητήριο αυτών των πουλιών, τα οποία κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Απρίλιο κάνουν βόλτες σχεδόν πάνω από το σχολείο, όπως γράφει το agriniopress.gr.

Ο κ. Ακρίδας το τελευταίο διάστημα έχει συλλέξει σημαντικό αριθμό από γύπες που έχουν πεθάνει δηλητηριασμένοι στην περιοχή του Χρυσοβεργίου Αιτωλικού.

Οι φωτογραφίες του Ηλία Ντάλα είναι χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν τον αργό θάνατο ενός ακόμη σπάνιου όρνεου στην περιοχή, που πλέον κινδυνεύουν με αφανισμό, καθώς φέτος έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα τέτοιες περιπτώσεις.

Σχετικές ειδήσεις