ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο πιο μικρός Καραγκιοζοπαίχτης στην Ελλάδα!

Αυτός είναι ο πιο μικρός Καραγκιοζοπαίχτης στην Ελλάδα!

Μια υπέροχη παράσταση «Καραγκιόζη» πραγματοποιήθηκε από τον νεώτερο –ίσως- Καραγκιοζιοπαίχτη της Ελλάδας, τον 12χρονο Γιώργο Βαρβαρέσο με βοηθό του τον Γιώργο Φραγκοπανάγο, στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδραβίδας «Ο Μωριάς».

Εάν και η εκδήλωση δεν διαφημίστηκε, ο κόσμος που έσπευσε να την παρακολουθήσει ήταν πέραν του αναμενομένου. Ο νέος αυτός ταλαντούχος Καραγκιοζοπαίχτης κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και μεγάλων ακροατών για μία ολόκληρη ώρα. Πήρε την παράσταση στα χέρια του και την ολοκλήρωσε με επιτυχία μοιράζοντας γέλια σε όλους τους θεατές…

Ο Γιώργος ασχολείται με το θέατρο σκιών από την ηλικία των 7 ετών και τα 2 τελευταία χρόνια κάνει μαθήματα στο Μουσείο Μελίνα Μερκούρη με τον κ. Χαρίδημο ο οποίος διατηρεί εκεί μόνιμη έκθεση θεάτρου Σκιών. Αγαπά πολύ την ιστορία του Καραγκιόζη, την προέλευση του, τις ρίζες του και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά από αίτημα πολλών θα γίνει μία επιπλέον παράσταση που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα και θα έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν το νέο αυτό ιδιαίτερο ταλέντο στο πρόσωπο του Γιώργου Βαρβαρέσου. Ο σύλλογός «Ο Μωριάς» του εύχεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον σε ό,τι κάνει.

karagiozopaixtis

Κατασκευάζει και τις φιγούρες

Ο 12χρονος Καραγκιοζοπαίχτης, που πρέπει να είναι ο νεαρότερος Καραγκιοζοπαίχτης στην Ελλάδα, θα πάει στην πρώτη Γυμνασίου και μιλά με πάθος για τον Καραγκιόζη και την παρέα του: «Από τριών χρονών η μητέρα μου με πήγαινε στο θέατρο. Κάποια φορά είδα Καραγκιόζη και από τότε μου άρεσε πολύ. Πηγαίνω στη σχολή του κ. Χαρίδημου στην Αθήνα. Εκεί μαθαίνω για την ιστορία του θεάτρου Σκιών, για τον Καραγκιόζη και τους άλλους χαρακτήρες. Επίσης μαθαίνω να κατασκευάζω φιγούρες με τις οποίες και έκανα αυτήν την παράσταση στην Ανδραβίδα, τόπο καταγωγής μου. Με βοήθησε στην πρώτη μου παράσταση ο ξάδελφός μου Γιώργος Φραγκοπανάγος».

Ο 11χρονος Γιώργος μας είπε: «Ο ξάδελφός μου μου ζήτησε να τον βοηθήσω στην παράσταση και το έκανα με χαρά, μου άρεσε. Θέλω να είμαι και πάλι βοηθός του στην επόμενη παράσταση»

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις