ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Γρεβενά

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Γρεβενά
Την αξία του περιβάλλοντος και τη σημασία της διατήρησης των οικοσυστημάτων εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...

Την αξία του περιβάλλοντος και τη σημασία της διατήρησης των οικοσυστημάτων εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, που παρατέθηκε προς τιμή του, το μεσημέρι, στη Μονή Μεταμορφώσεως - Οσίου Νικάνορος (Ζάβορδα).

Το ιστορικό μοναστήρι είναι χτισμένο στην κορυφή του όρους Καλλίστρατου του νομού Γρεβενών, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, επάνω από την κοιλάδα του ποταμού Αλιάκμονα.

«Η ωραιότης όμως της δημιουργίας την οποία απολαμβάνομεν εις τον φιλοξενούντα ημάς ιερόν τούτον τόπον μας υπενθυμίζει το χρέος πάντων ημών έναντι της υπό του Θεό χάριν υμών δημιοουργηθείσης "καλής λίαν" φύσεως, ώστε να λαμβάνουμε πάντα τα απαιτούμενα μέτρα δια να μη διαταράττωμεν δια τον έργων μας την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος με μόνον σκοπόν το βραχυπρόθεσμον όφελος, αλλά να συμβάλλωμεν άπαντες κατά το δυνατόν με στοργήν και αγάπην εις την διατήρησιν των περί ημάς οικοσυστημάτων» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.