ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ο Δήμος ζητούσε επίμονα την κατεδάφιση του στεγάστρου

Τραγωδία στην Πάτρα: Ο Δήμος ζητούσε επίμονα την κατεδάφιση του στεγάστρου

Τις προσπάθειες που κατέβαλλε, ώστε να κατεδαφιστεί το επικίνδυνο κτήριο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, επισημαίναι η Δημοτική Αρχή της πόλης, εκφράζοντας παράλληλα την οδύνη της για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

«Είχαμε εκτιμήσει ως Δημοτική Αρχή την επικινδυνότητα του κτηρίου, γι' αυτό επανειλημμένα ζητούσαμε από τον ΟΛΠΑ και το Λιμεναρχείο να προχωρήσουν ο μεν πρώτος στην απομάκρυνση μηχανημάτων και υλικών και ο δε δεύτερος να πάψει να λειτουργεί το χώρο ως κρατητήρια. Στις επίμονες προσπάθειές μας για την κατεδάφισή του, αυτή έγινε τελικά αποδεκτή στις 8 Απρίλη του 2016 από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σε σχετικό του έγγραφο κατέστησε υπεύθυνο τον ΟΛΠΑ. Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρονται τα εξής μεταξύ άλλων: "Το θέμα της επικινδυνότητας της ετοιμόρροπης οικοδομής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου από την εταιρεία σας (ΟΛΠΑ ΑΕ) η οποία φέρει και πλήρως την ευθύνη ασφάλειας του χώρου".

Πράγματι όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΛΠΑ, υπεγράφη σχετική σύμβαση με εργολάβο για την κατεδάφιση και την απόδοση του χώρου στη συνέχεια στο Δήμο για την ανάπλαση της έκτασης.

Η Δημοτική Αρχή και με πρόσφατο έγγραφό της ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο να εκκενώσουν τα κτήρια των πρώην υπηρεσιών του Λιμένα Πατρών και του Τελωνείου.

Παράλληλα ζητούμε την επίσπευση όλων διαδικασιών για να ολοκληρωθεί άμεσα η οριστική παραχώρηση των συμφωνημένων χερσαίων χώρων κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Θεωρούμε επίσης, επιτακτικά αναγκαίο ο ΟΛΠΑ να φροντίσει για την απομάκρυνση των υλικών του κτηρίου που κατέρρευσε» αναφέρει η Δημοτική Αρχή σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις