ΕΛΛΑΔΑ

Σύμπραξη δικηγόρων και εμπόρων κατά των μέτρων

Σύμπραξη δικηγόρων και εμπόρων κατά των μέτρων
Κοινές δράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ετοιμάζουν ο Δικηγορικός Σύλλογος...

Κοινές δράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ετοιμάζουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η Συνομοσπονδία προέτρεψε τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της να συνεργαστούν με τους τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους για την ανάπτυξη ενός πλαισίου αντιμετώπισης και αντίδρασης απέναντι στο σύνολο των μέτρων που βυθίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην ύφεση.

Παράλληλα, η ΕΣΕΕ ενημέρωσε τα μελή της που υποχρεούνται να καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων, να συνυποβάλλουν και δήλωση επιφύλαξης, ως πράξη συλλογικής αντίδρασης και διαμαρτυρίας, που έχει τη δική της αυξημένη πολιτική σημασία.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζητώντας να συζητηθεί άμεσα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης», όπως προβλέπει ο ν. 3900/2010.