ΕΛΛΑΔΑ

Κίτρινος συναγερμός: Πού είναι υψηλός σήμερα (07/09) ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Κίτρινος συναγερμός: Πού είναι υψηλός σήμερα (07/09) ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σαράνταέξι αγροτοδασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο!

Στα Δωδεκάνησα και τη Σάμο προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) πυρκαγιάς σήμερα, Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 46 αγροτοδασικές φωτιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής: H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση, στο Καρούσι Καλαβρύτων, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στις περιοχές Πυλαία Αλεξανδρούπολης, Μαχαλά Μεσσηνίας, Καλλίδρομο Μώλου Φθιώτιδας και Αριδαία Πέλλας, ενώ στη Ζάκυνθο παραμένουν και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Σχετικές ειδήσεις