ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ – Τραυματίστηκε μία γυναίκα (pics)

Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ – Τραυματίστηκε μία γυναίκα (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 12:00 νοσοκομειακοί γιατροί και επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της μισθοδοσίας επικουρικών ιατρών, η οποία έχει μπλοκαριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η σχετική δαπάνη κρίθηκε μη σύννομη, με την αιτιολογία ότι η συνολική διάρκεια απασχόλησής ξεπερνά τους 12 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε ελαφρά λόγω συνωστισμού, όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ εισέβαλαν στο υπουργείο υγείας από τη πίσω πόρτα καθώς είχαν ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αλλά το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια επιχείρησαν να ανέβουν από τις σκάλες στα γραφεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Αυτήν την ώρα βρίσκονται στην είσοδο εντός του υπουργείου.

Κλειστή παραμένει η οδός Αριστοτέλους από Αβέρωφ μέχρι Στουρνάρη.

Την κινητοποίηση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας και της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλε για το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει συνέλευση επικουρικών γιατρών στα γραφεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις