ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα οι κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα οι κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση

Αυστηροποιούνται από σήμερα (4/12) οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ολοκληρώθηκε η πιλοτική εφαρμογή του, με τους αστυνομικούς, μετά από έλεγχο, να δίνουν στον παραβάτη κανονική κλήση και όχι προειδοποιητική.

Υπενθυμίζεται πως από την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος στις (13/11) οι δημοτικοί αστυνομικοί, όταν εντόπιζαν, όχημα που δεν είχε σταθμεύσει στη σωστή θέση, άφηναν μια προειδοποιητική κλήση, η οποία είχε οδηγίες σχετικά με το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας θα επικεντρώνονται στις θέσεις και κατά πόσο έχουν σταθμεύσει σωστά οι οδηγοί, οι μόνιμοι κάτοικοι δωρεάν σε αυτές με τις μπλε διαγραμμίσεις και οι επισκέπτες με χρέωση σε αυτές με τις άσπρες, σύμφωνα με το voria.gr.

Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί σε μερίδα δημοτών, οι οποίοι, ενώ έχουν καταθέσει την απαραίτητη αίτηση με τα δικαιολογητικά για την προμήθεια της κάρτας του THESi, ακόμα δεν την έχουν πάρει στα χέρια τους.