ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Συγκίνηση: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Φτωχότερη είναι από σήμερα, Πέμπτη (28/12) η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς πέθανε ο δημοσιογράφος, Βίκτωρ Νέτας.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1938 στη Νεάπολη Κοζάνης, ο Βίκτωρ Νέτας σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ενώ εξελέγη αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου (ΦΕΑΠΘ) κατά την περίοδο 1959-60.

Η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε από εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε έπειτα σε αθηναϊκές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, όπως τα Νέα, το Βήμα και η Ελευθεροτυπία.

Στην τρίτη και τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως.

Τη περίοδο της δικτατορίας εκτοπίστηκε για τρία χρόνια (1968-70) ως «επικίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και την εθνικήν ασφάλειαν».
Στις δύο πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 1981 ως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ. Την περίοδο 1981-89, ο Βίκτωρ Νέτας ήταν υπεύθυνος για την ανάδειξη ενός εντυπωσιακά μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων μέσω της ΕΡΤ.

Έμεινε γνωστός για την επιτυχημένη πολιτική εκπομπή που παρουσίαζε στην ΕΡΤ από το 1982 έως το 1989, υπό τον τίτλο «Με ανοικτά χαρτιά».

Σχετικές ειδήσεις