ΕΛΛΑΔΑ

Πόλη και Παραλία για «Ενεργούς Πολίτες»

Πόλη και Παραλία για «Ενεργούς Πολίτες»

Με θέμα «Πόλη και παραλία» διοργάνωσε εκδήλωση η δημοτική παράταξη «Ενεργοί πολίτες-Οικολογία στην πράξη», στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Το έργο της ανάπλασης της νέας παραλίας, από το Βασιλικό Θέατρο, μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, παρουσίασε ο αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, το οποίο περιλαμβάνει 8 θεματικά πάρκα και αποτελεί συνέχεια του τμήματος του έργου από τον Όμιλο, μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, που έχει ήδη κατασκευαστεί. Το έργο αποτελείται από τον Κήπο του Αλέξανδρου, τον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, τους Κήπους της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

Ο κ. Νικηφορίδης επισήμανε ότι στόχος του ήταν να ενδυναμώσει την σχέση της περιοχής με τη θάλασσα και να μην ανατρέψει την εικόνα της συλλογικής μνήμης. Σε ότι αφορά τον μεγάλο όγκο των μπάζων που έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία, εξαιτίας της αποκόλλησης του υπάρχοντος πλακόστρωτου, είπε ότι ανακυκλώνονται και γίνονται υλικά για το έργο.

Τέλος τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας τονίζοντας ότι εκτός από το ότι είναι σημαντικό έργο η ανάπλαση παραλίας, δημιουργεί θέσεις εργασίας, που καλύπτονται με χρήματα από χορηγία του αντιρρυπαντικού σκάφους «Ποσειδών», το οποίο θα μετατραπεί σε πλωτό εργαστήριο που θα δίνει αποτελέσματα για την ποιότητα των νερών του Θερμαϊκού Κόλπου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.