ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Είκοσι ημέρες πριν λήξει η θητεία του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστρατήγου Λευτέρη Οικονόμου, αλλάζει, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Λευτέρης Οικονόμου αποστρατεύεται, αλλά παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Γρηγόρης Τασούλας, άτομο του περιβάλλοντος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ο κ.Τασούλας παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Νέος αρχηγός τοποθετείται με απόφαση του ΚΥΣΕΑ κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, ο μέχρι πρότινος Επιτελάρχης του Αρχηγείου, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ενώ παράλληλα αποστρατεύεται ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ι.Ραχωβίτσας.

Αλλαγές αποφασίστηκαν και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς αποστρατεύεται ο Στυλιανός Στεφανίδης και νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.