ΕΛΛΑΔΑ

13 Απριλίου 2003: Δεκαπέντε χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία με τους μαθητές στα Τέμπη (pics)

13 Απριλίου 2003: Δεκαπέντε χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία με τους μαθητές στα Τέμπη (pics)

13 Απριλίου 2003... Η Ελλάδα «παγώνει» από την είδηση ότι 21 μαθητές βρήκαν φρικτό θάνατο στο πλέον πολύνεκρο δυστύχημα της μεταπολεμικής ιστορίας της.

Επτά και μισή το απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου και η τριήμερη εκδρομή των μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου, έφτανε στην ολοκλήρωσή της, με την επιστροφή τους από την Αθήνα.

Στο 388 χλμ της Εθνικής Οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης κι ενώ το πούλμαν με τους μαθητές περνούσε από την κοιλάδα των Τεμπών, ο οδηγός φορτηγού που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα και μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχό του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το πούλμαν.

Μέσα σε δευτερόλεπτα η εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία.

Στο στενό δρόμο, τα νοβοπάν και οι μελαμίνες γλίστρησαν και άρχισαν να πέφτουν στο δρόμο αλλά και στο πούλμαν και «θέρισαν» όλη την αριστερή πλευρά του.

temph troxaio mathhtes17 copy

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο απολογισμός του φρικτού δυστυχήματος, τραγικός, με 21 μαθητές να χάνουν τη ζωή τους και 9 ακόμα να τραυματίζονται σοβαρά.

temph troxaio mathhtes17 copy

Η εικόνα του πούλμαν, αποκάλυπτε τη σφοδρότητα με την οποία είχε χτυπηθεί. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες μέχρι να απεγκλωβιστούν όλοι οι μαθητές, από το διαλυμένο όχημα.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Mirage 2000-5: Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου

Δήμος Βερύκιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τη συντριβή του Mirage 2000-5

Σχετικές ειδήσεις