ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ξεκίνησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οι πρώτες δράσεις άρχισαν το περασμένο Σάββατο και αφορούν την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και τη διενέργεια παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας.

Οι δειγματοληψίες που γίνονται και τα αποτελέσματά τους για τα σημεία όπου εμφανίζονται εστίες κουνουπιών θεωρούνται σημαντικό εργαλείο στη διαδικασία καταπολέμησής τους.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στις αρχές Μαΐου, το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ, ήδη, έχει εξοικονομηθεί χρόνος στις σχετικές διαδικασίες, καθώς το πρόγραμμα είναι τριετές και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά εφαρμογής του.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει και τη σημασία της λήψης από τους πολίτες των απαραίτητων μέτρων πρόληψης της εμφάνισης εστιών κουνουπιών.

Παράλληλα γνωστοποιείται ότι για θέματα όχλησης από τα κουνούπια οι πολίτες μπορούν να καλούν όλο το εικοσιτετράωρο στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 800 11 24 424.

Σχετικές ειδήσεις