ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη για το έγκλημα στο Μαρούσι: Το τηλεφώνημα που «πρόδωσε» τους δολοφόνους του Θωμά

Αποκάλυψη για το έγκλημα στο Μαρούσι: Το τηλεφώνημα που «πρόδωσε» τους δολοφόνους του Θωμά

Την ώρα που η Αστυνομία αναζητά τους τρεις δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί στην υπόθεση δολοφονίαςτου19χρονου Θωμά στο Μαρούσι, έρχονται στο φως στοιχεία για το πώς έφτασε στα ίχνη τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα τηλεφώνημα που προηγήθηκε της δολοφονίας αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος που διαπράχθηκε στην πλατεία Ηρώων, ήταν τα στοιχεία που πρόδωσαν τους δράστες.

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών είχαν στα χέρια τους από τις πρώτες ώρες την περιγραφή των τριών δραστών αλλά και τα μικρά τους ονόματα. Παράλληλα, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ήταν το στοιχείο που τους οδήγησε στην άμεση ταυτοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται πως και οι τρεις δράστες είναι σεσημασμένοι και είχαν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Οι δύο από τους τρεις δράστες φέρεται να έχουν φύγει για την Αλβανία μία μέρα μετά το φονικό. Ο τρίτος, ο 23χρονος, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να είναι αυτός που δολοφόνησε τον 19χρονο, εξαφανίστηκε.

thomas marousi dolofonia4

Τι καταγγέλλουν οι γονείς του Θωμά

Η οικογένεια του Θωμά εξαπολύει μύδρους κατά των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι αδράνησαν κι ενώ διέθεταν στοιχεία δεν τα αξιοποίησαν προκειμένου να συλλάβουν τον φονιά του παιδιού τους και τους συνεργούς του, επιτρέποντας τους έτσι να διαφύγουν στο εξωτερικό και αφήνοντας περιθώριο να μείνει το έγκλημα τους και ο χαμός του παιδιού τους ατιμώρητος.

Σε ανακοίνωση, εξ ονόματος της οικογένειας, από το γραφείο του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια γίνεται αναφορά σε συναντήσεις με τους αξιωματικούς που προΐσταντο της έρευνας για την εξιχνίαση του εγκλήματος, για την ύπαρξη φωτογραφιών και στοιχείων των δραστών που – όπως υποστηρίζεται – από την πρώτη στιγμή είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, καθώς και για πρακτικές που έδωσαν χρόνο και «χώρο» στους δράστες για να διαφύγουν.

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια αναφέρεται:

«Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής για την οικογένεια του 19χρονου αποφοίτου του Αρσακείου, ο οποίος δολοφονήθηκε την 18/3/2018 στην κεντρική πλατεία Ηρώων του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γραφείο μας και η οικογένεια του θύματος αντιμετωπίσαμε με ιδιαίτερη διακριτικότητα τις ενέργειες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ, παρότι μέχρι και προ εβδομάδος δεν έγινε προς την οικογένεια του θύματος, δηλαδή τον πατέρα και τη μητέρα του αειμνήστου και μονάκριβου αυτού παιδιού, έστω και ένα τηλεφώνημα για την ενημέρωσή τους.

thomas marousi dolofonia4

Με πρωτοβουλία του κου Κούγια και παρουσία του έγινε συνάντηση των γονέων του θύματος με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αστυνόμο κο Χασιώτη. Εκεί, σε αυτή τη συνάντηση, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι, ενώ από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος και λίγες ώρες μετά ήταν γνωστά στους αστυνομικούς τα στοιχεία και των τριών δραστών του εγκλήματος, οι δύο από αυτούς είχαν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ο δε τρίτος που ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ακόμη αναζητείτο.

Όταν ο αγανακτισμένος πατέρας του θύματος ρώτησε για ποιο λόγο, ενώ τους ήταν γνωστά όλα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, δεν φρόντισαν οι αστυνομικοί να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως, ώστε να μη διαφύγουν οι δράστες, η απάντηση που του εδόθη ήταν κωμική και συγκεκριμένα ότι «θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση».

Όταν ο πατέρας του θύματος τού είπε ότι ο ίδιος και η μητέρα του θύματος είχαν στα χέρια τους λίγη ώρα μετά το έγκλημα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του αυτουργού (δράστη) στο κινητό του, την οποία έχει και τώρα και του την είχαν δώσει οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του, και ρώτησε τι άλλο χρειαζόταν, για να δέσει η υπόθεση, ο αστυνόμος του απήντησε ότι τα στοιχεία δήθεν δεν ήταν αρκετά και, όταν ο πατέρας του είπε ότι αυτά που είχαν πει στον ίδιο προσωπικά οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατά τη γνώμη του ίδιου αλλά και του κου Κούγια υπεραρκετά, και ότι, επειδή η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτε, θα υποβάλουμε εμείς μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του αυτουργού, παρακάλεσε να μην κάνουμε τίποτε, διότι έτσι θα χαθεί η ευκαιρία να τους συλλάβουν.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ανακοινώθηκε ότι σήμερα δήθεν εξιχνιάστηκε το έγκλημα σε βάρος του 19χρονου αειμνήστου γιου της οικογενείας που εκπροσωπούμε και σε επικοινωνία που είχαμε με τον κο Χασιώτη, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ημέρα του εγκλήματος δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις έρευνες εκτός των όσων αρχικώς είχαν διαπιστωθεί και γνώριζαν οι γονείς του θύματος και ότι, αν θέλαμε, μπορούσαν να μας δώσουν τον αριθμό του διαβιβαστικού προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να παρακολουθήσουμε την πορεία της υποθέσεως.

Το δελτίο αυτό εκδίδεται κατόπιν εντολής των γονέων του θύματος, ελπίζοντας ότι η Δικαιοσύνη, η οποία από σήμερα αναλαμβάνει την υπόθεση, θα κάνει τις δέουσες ενέργειες, ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να εκδοθούν από την Αλβανία στην Ελλάδα, αφού οι μέχρι τώρα ενέργειες της αστυνομίας έχουν προκαλέσει την αγανάκτησή τους και προσβάλουν τη μνήμη του παιδιού τους.»

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη - Ομολογία - σοκ από τη μητέρα: Πέταξα το βρέφος από το μπαλκόνι - Έπρεπε να το εξαφανίσω

Λοταρία αποδείξεων: 1.000 τυχεροί θα πάρουν από 1.000 ευρώ - Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση

Σχετικές ειδήσεις