ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ένταση και στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Έντεκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα της έντασης και των συμπλοκών που σημειώθηκαν το βράδυ στο δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου συνεδριάζει η Ειδική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.


Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν την περιοχή διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Λασίθι.

Στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την είσοδο στο ξενοδοχείο σε βουλευτές, δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να γίνουν οι προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ολοκληρώνονται το Σάββατο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου είεπ μεταξύ άλλων: «Η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική της προτεραιότητα, με την οποία συμφωνούν πολλοί από τους διαδηλωτές στη Γουόλ Στριτ και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Επειδή αυτές οι διαδηλώσεις εκφράζουν κάτι το ευρύτερο: δεν αρκεί να αλλάξουν οι κοινωνίες και οι χώρες μας. Πρέπει να αλλάξουμε μια ευρύτερη κοινωνία, το σημερινό παγκόσμιο χωριό μας».