Συναγερμός στη Σούδα: Προσγειώθηκε το εφεδρικό Air Force One του Τραμπ

Newsroom Newsroom

Συναγερμός στη Σούδα: Προσγειώθηκε το εφεδρικό Air Force One του Τραμπ

Το εφεδρικό Air Force 1, το οποίο ακολουθεί πάντα τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμππροσγειώθηκε στη Σούδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ίδιο αεροδρόμιο αναμένεται να φτάσει τις πρωινές ώρες της Κυριακής και το Air Force 1, με τον Αμερικανό πρόεδρο, για ανεφοδιασμό στο ταξίδι του για τη Σιγκαπούρη.

Η πληροφορία αυτή, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.

Νωρίτρερα, λίγο πριν την αναχώρηση του από τον Καναδά -όπου συμμετείχε στις διεργασίες της Συνόφου Κορυφής των G7- ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη και η ιστορική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μία «αποστολή ειρήνης».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την ερχόμενη Τρίτη είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, οι διπλωμάτες της οποίας, συνεργάζονται «πολύ καλά» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Τόνισε δε ότι πρέπει να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ εκτιμά την δουλειά για την προετοιμασία της διάσκεψης που έχει κάνει η Βόρεια Κορέα.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνει κάτι θετικό για τον λαό του, τονίζοντας ότι μπορεί να κάνει «μεγάλη» την Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μόνο για μια φορά.

«Μέσα στο πρώτο λεπτό θα ξέρω αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει σοβαρά την μεταξύ μας συνάντηση» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία» η οποία «δεν θα παρουσιαστεί ποτέ» ξανά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «έχει αληθινά πίστη» πριν από τη συνάντηση αυτή.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες.

«Ποιος ξέρει; Μπορεί να μην προχωρήσει. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να μην προχωρήσει. Και μια πιο ισχυρή πιθανότητα να πάρει κάποιο χρόνο. Θα είναι μια διαδικασία», είπε.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «θα συναντηθούμε. Θα ιδωθούμε. Και ελπίζω πως θα εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον, και πως θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία».

Ο Αμερικανός ηγέτης έφυγε σήμερα από τη σύνοδο κορυφής για το μακρύ ταξίδι που αναμένεται να τον οδηγήσει στη Σιγκαπούρη όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση το πρωί της Τρίτης (12/6).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved