ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σοκαριστικό περιστατικό δηλητηρίασης σκυλιών!

Νέο σοκαριστικό περιστατικό δηλητηρίασης σκυλιών!

Φόλες εμποτισμένες με γεωργικό φάρμακο έριξαν άγνωστοι σε σκυλιά σε περιοχή του Πύργου Ηλείας.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου ο οποίος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα για ζωή όλων των ζώων αδέσποτων και μη, κατέθεσε σήμερα (σ.σ. χθες) μήνυση κατ’ αγνώστων στον Εισαγγελέα της πόλης, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Συγκεκριμένα στο Νο6 της παραλιακής οδού (περιοχής Σαρακίνας), άγνωστος έριξε φόλες εμποτισμένες με γεωργικό φάρμακο – όπως διάγνωσε και ο κτηνίατρος κ. Γαλάνης, με αποτέλεσμα τον δηλητηριασμό και το θάνατο αδέσποτου σκύλου.

Το ζώο μεταφέρθηκε από περαστικούς στο κτηνιατρείο, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κτηνίατρου δεν μπόρεσε να επανέλθει και μετά από 3 ώρες περίπου κατέληξε με φοβερούς πόνους.

Επισημαίνουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν εντοπιστεί και παλαιότερα κρούσματα με φόλες σε αδέσποτα σκυλιά, ακόμη και επιθέσεις σε οικόσιτα δεμένα και περιορισμένα με αλυσίδα στον ιδιωτικό τους χώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχύρωσε την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων με το άρθρο 13 της συνθήκης της Λισσαβόνας που τέθηκε σε ισχύ το 2009 και δεσμεύει όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης.

Η κακομεταχείριση, η εγκατάλειψη, ο βασανισμός, και ο θάνατος των ζώων αποτελούν πλέον σοβαρό ποινικό αδίκημα, και στους «δολοφόνους» τους θα επιβληθούν σοβαρές ποινές, και παραδειγματική τιμωρία».

Πηγή: ilialive.gr