ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Γιαννακόπουλος: Δεν αποθνήσκουν οι θεοί

Παύλος Γιαννακόπουλος: Δεν αποθνήσκουν οι θεοί

Ήταν 10 Ιουνίου όταν ο χρόνος έπαψε να κυλά. Ήταν 10 Ιουνίου του 2018, όταν η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου γέμισε θλίψη την Ελλάδα και πόνο τους οικείους του.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Δεν είναι μόνο η αγαπημένη του σύζυγος Δέσποινα, ο μονάκριβος γιος του Δημήτρης, τα αγαπημένα του εγγόνια Παύλος και Δέσποινα, ο αδερφός του Θανάσης και τα ανίψια του που έχασαν τον Πατριάρχη της Οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Η Ελλάδα, οι Έλληνες, χαιρέτησαν στις 13 Ιουνίου έναν σπουδαίο Άνθρωπο, έναν σπάνιο ΈΛΛΗΝΑ, έναν μοναδικό Πατέρα.

«Δεν αποθνήσκουν οι θεοί», έγραψε ο Κώστας Καβάφης.

Και στα μάτια και στις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ένας Θεός, όχι με την έννοια την θρησκευτική, αλλά με την έννοια της αγάπης, της προσφοράς και της καρδιάς. Μια καρδιά που ήταν τόσο μεγάλη που χώραγε τον κόσμο όλο και άλλο τόσο.

«Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών. Είν’ οι θεοί αθάνατοι». Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι Αθάνατος, είναι ιδέα που θα περνάει από γενιά σε γενιά, δίδαγμα από πατέρα σε γιο.

Ήταν 10 Ιουνίου του 2018. Για άλλους ο χρόνος έχει σταματήσει. Για άλλους ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα από ποτέ και στην καρδιά τους φαντάζει να έχει περάσει αιώνας από εκείνη την Κυριακή.

Τις Κυριακές ο Παύλος Γιαννακόπουλος αφιέρωνε ψυχή και σώματι στις δυο οικογένειες του. Στην πολυαγαπημένη του Δέσποινα, στην μεγάλη του αδυναμία τον Δημήτρη, στα λατρεμένα του εγγόνια και στον Παναθηναϊκό.

Αυτή την Κυριακή, στις 11:00 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο, η οικογένειά του, οι φίλοι του και τα «παιδιά» του όπως αποκαλούσε τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ θα τιμήσουν την μνήμη του στην επιμνημόσυνη δέηση.

Όσες μέρες και αν περάσουν, μήνες και χρόνια ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα ζει για πάντα.

Δεν αποθνήσκουν οι θεοί…