ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες εικόνες: Ορατή από Άνδρο και Τήνο η φωτιά στην Αττική

Απίστευτες εικόνες: Ορατή από Άνδρο και Τήνο η φωτιά στην Αττική

Φωτιά τώρα:Χαρακτηριστικές του μεγέθους της φωτιάς στην Αττική είναι οι εικόνες που έρχονται από την Άνδρο και την Τήνο όπου οι καπνοί είναι ορατοί με γυμνό μάτι, έχοντας βάλει «φωτιά» στον ορίζοντα.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Τέλος, στην Ελλάδα επιστρέφει εσπευσμένα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί από τις πυρκαγιές. Όπως έγινε γνωστό, δεν θα παραστεί στην τελετή βράβευσής του.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Αττική, μιλώντας από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Πληροφορήθηκα ότι είναι σε εξέλιξη μιας πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική» είπε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι Αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές.

«Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς από τους οποίους πληροφορούμαι ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες επιχειρούν αυτή τη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι εκδηλώνονται ταυτόχρονα παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά μας προβληματίζει».

Ενημερωθείτε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ