ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται οικισμοί στους Αγίους Θεοδώρους - Δύσκολη η κατάσταση στην Κινέτα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται οικισμοί στους Αγίους Θεοδώρους - Δύσκολη η κατάσταση στην Κινέτα

Φωτιά Μάτι | Φωτιά ΤΩΡΑ:Δραματικές είναι οι στιγμές που περνούν για δεύτερο 24ωρο οι κάτοικοι της Κινέτας και των γύρω περιοχών καθώς η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη και έχει κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους.

37687869 2027784923912399 4446449078837968896 n

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι αρχές, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης. Όπως εξήγησε, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα «πέρασε» στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Ποια μέτωπα είναι ενεργά

Σε ανακοίνωση της η πυροσβεστική αναφέρει ότι οι σημαντικότερες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ

Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ .

Στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π. iv. στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 Ε/Π

Στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 2 Ε/Π.

Στην περιοχή Λάρυμνα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και 1 Ε/Π.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά πύρινα μέτωπα

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Η σοκαριστική στιγμή που αντικρίζουν τους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους στο Κόκκινο Λιμανάκι

Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει ο διασώστης που εντόπισε τους 26 νεκρούς (vid)