ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Εγκληματικά λάθη - Αυτοψία του Newsbomb.gr στον τόπο της τραγωδίας

Φωτιά Μάτι: Εγκληματικά λάθη - Αυτοψία του Newsbomb.gr στον τόπο της τραγωδίας

Φωτιά Μάτι - Ραφήνα: Εγκληματικά λάθη συντονισμού, αυθαίρετη δόμηση και ανυπαρξία πολιτικής προστασίας οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδες συμπολίτες μας - Ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη για τους νεκρούς; Το Newsbomb.gr, τρεις μέρες μετά ακολουθεί την πορεία της φονικής πυρκαγιάς και αποκαλύπτει τα εγκληματικά λάθη του κρατικού μηχανισμού και όλων όσων υποτίθεται πώς είχαν την ευθύνη του συντονισμού - Ποιος είχε το γενικό πρόσταγμα συντονισμού; Ποιος έδωσε την εγκληματική εντολή να κλείσει η Μαραθώνος και να μην μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα; Ποιοι ανεύθυνοι δεν έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς; Υπάρχει κάποιος με φιλότιμο να αναλάβει την ευθύνη ή μήπως όλοι θα κρύβονται;

Η τραγωδία ζητά κάθαρση! Και για την ακρίβεια απαιτεί κάθαρση, έτσι όπως ορίζει ο ίδιος ο Αριστοτέλης τη συγκεκριμένη έννοια που επισφραγίζει το τέλος κάθε τραγωδίας. Ξεκάθαρα πράγματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ποιος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης και απεγκλωβισμού των πολιτών;

Ο αρχηγός της αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλάς; Ο αρχηγός της πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης; Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης; Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας; Οι δήμαρχοι της περιοχής Ψινάκης (Μαραθώνα) και Μπουρνούς (Ραφήνας); Η περιφέρεια Αττικής και η κυρία Δούρου;

Ή μήπως κανένας από αυτούς; Είναι δυνατόν να υπάρχει κατάσταση κρίσεως φυσικής καταστροφής και να μην υπάρχει επικεφαλής συντονισμού;

Είναι δυνατόν να είναι νωπό το αίμα δεκάδων συμπολιτών μας και όλοι να σφυράνε αδιάφορα σα να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα;

Κι όμως, συνέβη και αυτό.

Κανένα σχέδιο αντιμετώπισης κρίσης και κανένα συντονιστικό όργανο.

Πυροσβεστική, αστυνομία, εθελοντές και υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας λειτουργούσαν κατά βούληση χωρίς να έχουν καμία συγκεκριμένη εντολή.

Ποιος είχε το γενικό πρόσταγμα και αποφάσισε να κόψει τη Μαραθώνος με τόσο άθλιο τρόπο που να μην μπορούν να περάσουν τα ασθενοφόρα και τα οχήματα της πυροσβεστικής και να μεταβούν στη διασταύρωση του Νέου Βουτζά για να στήσουν κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος και να αποτρέψουν το πέρασμα της φωτιάς πάνω από τη Μαραθώνος;

Ποιο άχρηστο επιτελικό στέλεχος του ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού δεν έδωσε εντολή εκκένωσης στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά;

Είναι πλέον θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει πλήρως τις ποινικές ευθύνες για το μακελειό που έζησαν οι συμπολίτες μας το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο βίντεο αυτοψίας του Newsbomb.gr θα δείτε ξεκάθαρα ότι ενόσω η φωτιά έκαιγε αριστερά τη Μαραθώνος από το ύψος της Καλλιτεχνούπολης και κανένας ανευθυνουπεύθυνος δεν έδωσε εντολή να στηθούν κατα μήκος της Μαραθώνος πυροσβεστικά οχήματα για να κρατηθεί ανοικτή η φυσική αντιπυρική ζώνη της συγκεκριμένης λεωφόρου που αγγίζει τα 25 μέτρα (4 λωρίδες κυκλοφορίας).

Κανείς δεν απαντά ποιος έδωσε την εντολή να κλείσει απότομα η Μαραθώνος κι εδώ είναι το μεγάλο έγκλημα!

Δείτε το βίντεο με το πρώτο μέρος της αυτοψίας του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στιγμές σπαραγμού στο Νεκροτομείο Αθηνών – Ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 30 θύματα

Όπως βλέπετε και από τους χάρτες η πορεία της φωτιάς ήταν κάτι παραπάνω από προβλέψιμη και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανένα επιτελικό στέλεχος του κρατικού μηχανισμού.

Δείτε την πορεία της φωτιάς

poreia 2

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

To έγκλημα του κρατικού μηχανισμού συνεχίστηκε και μέσα στο Μάτι αφού άπαντες γνώριζαν πώς η περιοχή δεν έχει παρά μόνο μια είσοδο και μία έξοδο διαφυγής προς Μαραθώνος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι οδηγούν σε αδιέξοδα.

Άφησαν τους πολίτες να μπούν στα οχήματά τους, και αντί να τους οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο, τους έστελναν στο αδιέξοδο του Κόκκινου Λιμανιού.

Στο ερώτημα γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή, δεν βρίσκεται ούτε ένας να αναλάβει την ευθύνη!

Γιατί κάποιος δεν έδωσε εντολή να μεταφερθούν πεζή οι πολίτες σε ασφαλή παραλιακά μέτωπα;

Γιατί τους έστελναν σε μια παραλία που δεν υπάρχει πρόσβαση στον Αιγιαλό;

Δεν ήξεραν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού ότι στο Μάτι σε μια παραλία με μήκος 2 -3 χιλιομέτρων δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στη θάλασσα επειδή σε όλο το μέτωπο έχουν χτίσει βίλες και ξενοδοχεία που έχουν σηκώσει μαντρότοιχους για να μην έχουν πρόσβαση οι παραθεριστές στην παραλία;

Δείτε το δεύτερο βίντεο από την αυτοψία του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι και γιατί δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το μέγεθος της τραγωδίας

Ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του κρατικού μηχανισμού, το πρώρο βράδυ της Δευτέρας και ενώ ήξεραν για τους νεκρούς, στην επίσημη ενημέρωση δεν είπαν κουβέντα στον Αλέξη Τσίπρα ούτε για τους νεκρούς, ούτε για τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους.

Στο βίντεο της ντροπής που ακολουθεί, στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ και ενώ είχαν καεί τα πάντα στο Μάτι με 700 πολίτες εγκλωβισμένους στη θάλασσα και με εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους, οι υπέθυνοι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ξεκινούν την ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας του για την Κινέτα και για μερικούς εγκλωβισμένους στη Ραφήνα, σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα!!!

Να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό- ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από το Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης- υποδέχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας.

Στην υποτιθέμενη ενημέρωση εκτός από τους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται και οι υπουργοί Π.Σκουρλέτης, Χρ. Σπίρτζης, Σ. Φάμελλος, Ν.Τόσκας, Π.Πολάκης, Δ Τζανακόπουλος και κανείς μα κανείς δεν του λέει τίποτα για νεκρούς!!!

Ξεκινούν την ενημέρωση από την Κινέτα και την Κρήτη, ενώ στο Μάτι και στη Ραφήνα καίγονται οικογένειες και παιδιά.

Άπαντες παραμένουν στις θέσεις τους και προφανώς είναι υπερήφανοι για την ενημέρωση που παρείχαν στον Έλληνα πρωθυπουργό!

Είναι όλοι περήφανοι για το προσκλητήριο νεκρών το οποίο ξέχασαν να πουν στον Αλέξη Τσίπρα... διότι την ώρα που τον ενημέρωναν υπήρχαν ήδη δεκάδες νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Δείτε το βίντεο της ντροπής

Δείτε επίσης:

Φωτιά Μάτι - Δραματικές εξελίξεις: Δεν ήταν στη βάρκα τα αγνοούμενα κοριτσάκια

Νεκρός γνωστός chef στο Μάτι - Έκανε LIVE μετάδοση στο Facebook λίγα λεπτά πριν...