ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Πάρο, Ζάκυνθο και Εύβοια

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Πάρο, Ζάκυνθο και Εύβοια

Για ακόμα ένα καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ - ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Τα πύρινα μέτωπα στα νησιά της Πάρου, της Ζακύνθου και της Εύβοιας μαίνονται για δεύτερο 24ωρο, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Το βράδυ της Τρίτης, η φωτιά στο όρος Καντήλι στην Εύβοια πήγαινε καλύτερα. Οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης κάποιες μεγάλες εστίες συνέχιζαν να καίνε. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων ενώ αν χρειαστεί θα συνδράμουν από αέρος και αεροσκάφη. .

Την ίδια στιγμή, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές της Πάρου, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Τέλος, μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, και σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες: Η μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη κοντά στην πρώτη.

Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Πριν λίγα λεπτά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Διαβάστε επίσης:

Ζητείται ελπίς! Ζωή μέσα από τις στάχτες αναζητούν οι κάτοικοι στο Μάτι