ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για το βίντεο-ντοκουμέντο με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Έρευνα για το βίντεο-ντοκουμέντο με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Για σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την άμεση και έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε το βίντεο που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν με βίαιο τρόπο τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο.

Πρόκειται για σκληρό οπτικό υλικό, το οποίο δείχνει αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον 33χρονο, ενώ έχει χάσει τις αισθήσεις τους.

Μάλιστα, πριν οι αστυνομικοί προχωρήσουν στη σύλληψή του, και ενώ ο Ζακ Κωστόπουλος βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος, φαίνεται να τον χτυπούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο και το σάλο που προκλήθηκε για τη στάση των αστυνομικών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να ερευνηθεί η αντίδραση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος κείτεται αιμόφυρτος.

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα», αναφέρει η Όλγα Γροβασίλη.

Αποκαλυπτικές καταθέσεις

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για το τι συνέβη έξω και μέα από το κοσμηματοπωλείο αποκαλύπτει υπάλληλος καταστήματος, η οποία περιέγραψε μια άγνωστη ως τώρα σκηνή που προηγήθηκε της εισόδου του Ζακ Κωστόπουλου.

Από την κατάθεση του μάρτυρα προκύπτει πως ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέχρι λίγα λεπτά πριν το μοιραίο περιστατικό με τρεις άνδρες, πιθανότατα φίλους ή γνωστούς του, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στις Αρχές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με την κατάθεση της υπαλλήλου που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, «μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άντρα (σ.σ. εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η κατάθεση του ειδικού φρουρού, ο οποίος μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του έφτασαν πρώτοι στο σημείο όπου χάθηκε με τραγικό τρόπο ο Ζακ.

Ο αστυνομικός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο 33χρονος προσπάθησε στιγμιαία μετά την έξοδό του από το κοσμηματοπωλείο κι ενώ είχε ήδη τραυματιστεί, να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα κομμάτι γυαλί. Την ώρα εκείνη ο 33χρονος είχε ήδη υποστεί διαπόμπευση.

«Είδα τον άνδρα να έχει τραύματα στο λαιμό και να βρίσκεται σε αμόκ. Ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του. Άρπαξε ένα γυαλί από τη σπασμένη τζαμαρία και απείλησε υπάλληλο του ΕΚΑΒ. Κινήθηκε επίσης κατά πολιτών. Μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει στρέφοντας το γυαλί προς το στήθος του».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ολα τα νέα δεδομένα για την πορεία και την ένταση του Μεσογειακού Κυκλώνα (video+photos)