ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ζορμπάς: Απομακρύνονται κάτοικοι από τον Ωρωπό – Όλες οι περιοχές «έκτακτης ανάγκης»

Κυκλώνας Ζορμπάς: Απομακρύνονται κάτοικοι από τον Ωρωπό – Όλες οι περιοχές «έκτακτης ανάγκης»

Την απομάκρυνση κατοίκων από τον Δήμο Ωρωπού εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων από τον κυκλώνα Ζορμπά, εισηγήθηκε η Περιφέρεια Αττικής, με τη δημοτική αρχή να δίνει τελικά την εντολή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Ωρωπού, η εντολή αφορά τους κατοίκους των παραποτάμιων οικισμών του Δήμου και συγκεκριμένα την περιοχή από τη γέφυρα στο χωριό Ωρωπός μέχρι τις εκβολές του Ασωπού ποταμού.

«Κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία αναμένεται ένταση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δίνεται από τον Δήμο Ωρωπού ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ των κατοίκων των παραποτάμιων οικισμών του Δήμου.

Η εντολή απομάκρυνσης αφορά την περιοχή από ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΡΩΠΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.

Παρακαλούμε, για τη συνεργασία όλων, ΑΜΕΣΑ. Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήστε με το Δημαρχείο Ωρωπού στα τηλέφωνα: 2295320303 & 2295320306», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Συγκεκριμένα έθεσε:

τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας – Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις 29-09-2018 στις παραπάνω περιοχές και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων