ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες πολίτες τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο

Χιλιάδες πολίτες τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στον Βόλο

Πάνω από 10.000 άτομα συμμετείχαν στους δρόμου του Βόλου, στις δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην μνήμη της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Στις δύο πορείες συμμετείχαν φοιτητές και το κίνημα «Δεν Πληρώνω», οι οποίοι συναντήθηκαν από νωρίς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και μέλη του συλλόγου εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ και λοιπά Σωματεία, Συνδικαλιστικοί φορείς και απλοί πολίτες και αυτή του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Και οι δύο πορείες κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάποια στιγμή ενώθηκαν μεταξύ τους, για να καταλήξουν έξω από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, όπου και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Είχαν προηγηθεί συμβολικές επιθέσεις στα τραπεζικά υποκαταστήματα των Κύπρου και Proton στην Ιάσονος, αλλά και EuroBank στην Δημητριάδος, όταν οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν στις ρίψεις αντικειμένων εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πνίγοντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης στα χημικά. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα τα πάντα θύμιζαν πεδίο μάχης.

Οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να σπάσουν την πορεία, αφού τα αναπνευστικά προβλήματα οδήγησαν σε δεκάδες λιποθυμίες πολιτών και υπαλλήλων των ανοιχτών καταστημάτων, τα οποία έδωσαν στέγη σε ανήμπορους να αναπνεύσουν πολίτες.

Ο έλεγχος χάθηκε και μικρές ομάδες εμφανίζονταν από το πουθενά και συγκρούονταν σε όλο το μέτωπο του κέντρου της πόλης, από το Δημαρχείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, με τις διάσπαρτες διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ανταπαντούσαν κάνοντας υπερβολική χρήση χημικών ουσιών.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ μεγάλο μέρος της πορείας βρήκε άσυλο στο Πανεπιστήμιο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Πηγή: e-volos.gr