ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η αδερφή του Κατσίφα: «Οι Αλβανοί σκοτώνουν ξανά τον Κωνσταντίνο»

Ξεσπά η αδερφή του Κατσίφα: «Οι Αλβανοί σκοτώνουν ξανά τον Κωνσταντίνο»

«Σκοτώνουν ξανά τον αδερφό μου! Είναι ύβρις», ξεσπά η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη για την πρόκληση της αλβανικής εισαγγελίας να ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμο Δρόπολης για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του.

«Δηλαδή με τον νεκρό αδερφό μου να συνεχίζουν αυτό! Μέχρι και οι αρχαίοι Έλληνες έθαβαν τους εχθρούς τους με τιμές, τους Πέρσες», συνεχίζει η Ερμιόνη Κατσίφα μιλώντας στον ANT1.

Μάλιστα έκανε λόγο και για κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν οι Αλβανοί έναντι της ελληνικής μειονότητας, «ότι υπάρχει στο χωριό κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και όλα αυτά υπάρχει και οι άνθρωποι φοβούνται πολύ. Οι γονείς μου είναι πολύ σοκαρισμένοι και φοβισμένοι με όλα αυτά. Είχαμε ακούσει και πυροβολισμούς απέναντι από το σπίτι, ένα βράδυ μετά την κηδεία. Υπάρχει ηλεκτροδότηση, διακοπή ρεύματος, δωδεκάωρες διακοπές ρεύματος. Είναι σαν να ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση με αυτή τη χώρα. Θέλουν Ευρώπη; Δεν το νομίζω! Θέλουν τη μεγάλη Αλβανία; Ίσως! Μάλλον! Γιατί εγώ αυτό βλέπω, ότι ίσως θέλουν πόλεμο».

Δηλώσεις στον ΑΝΤ1 έκανε και ο δημοσιογράφος του Himara.gr, Φώτης Φράγκος που επισήμανε την τρομοκρατία που βιώνει η ελληνική μειονότητα και τις εμμονές των Αλβανών για ύπαρξη εθνικιστικών οργανώσεων στην περιοχή κάτι που, όπως λέει, δεν ισχύει!
«Μετά τη δολοφονία Κατσίφα απ’ ότι βλέπουμε οι αλβανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει κάποιες μορφές τρομοκρατίας εναντίον των κατοίκων της ελληνικής μειονότητας. Ψάχνουν για κάποια φαντάσματα, όπως είναι κάποιες εθνικιστικές οργανώσεις, που πιστεύουν ότι υπάρχουν στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, πράγμα που δεν ισχύει», ξεκαθάρισε.

Ρoή Ειδήσεων