ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Ντυμένη στα λευκά - Οπως δεν την έχετε ξαναδεί (pics+vid)

Πάρος: Ντυμένη στα λευκά - Οπως δεν την έχετε ξαναδεί (pics+vid)
photo: eurokinissi/αρχειο

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα, σπάνια για το νησί

Τα τερτίπια του χειμωνιάτικου καιρού δεν λένε να σταματήσουν στην Πάρο με το καιρικό σκηνικό του νησιού να μοιάζει τις δύο τελευταίες μέρες με "βεντάλια" εκδίπλωσης διαδοχικών ακραίων φαινομένων!


Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τις Κυκλάδες, έφερε στην Πάρο την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, δυνατούς ανέμους επιπέδου θύελλας και ισχυρές κατά διαστήματα βροχοπτώσεις, δύο ταυτόχρονα δηλαδή ισχυρά φαινόμενα τα οποία ωστόσο από το βράδυ κόπασαν, επιφέροντας όμως νέες καιρικές... εκπλήξεις!

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και κυρίως τα ξημερώματα της Τετάρτης, χιονόνερο, χαλάζι κατά διαστήματα, αλλά και χιόνι, έπεσε κυρίως στην ορεινή Πάρο με αποτέλεσμα να το στρώσει και να ντύσει στα λευκά και πάλι τις Λεύκες!

"Πλούσια" σε έντονα καιρικά στοιχεία ήταν καθώς φαίνεται αυτή η κακοκαιρία στην Πάρο, με την επέλαση της οποίας έμοιαζε να συμπληρώνεται το "πάζλ" ενός φάσματος εξαιρετικά σπάνιων για το νησί φυσικών φαινομένων τα οποία το έπληξαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!

"Νυφούλα" στα λευκά είδαν και πάλι οι κάτοικοι των Λευκών το χωριό, όταν ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου καθώς η χιονόστρωση είχε σκεπάσει σχεδόν τα πάντα!

Σημειώνεται ότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η ορεινή Πάρος και οι Λεύκες, "πολιορκούνται" από το λευκό κλοιό κάτι που είναι απρόσμενα σπάνιο για το νησί!

ΠΗΓΗ: κείμενο/φωτο/βιντεο: parianostypos.gr

Διαβάστε επίσης:

Βροχή και κύματα «έπνιξαν» τη Νάξο (pics+vid)


Σχετικές ειδήσεις