ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πόσος κόσμος μαζεύτηκε τελικά στο Σύνταγμα σήμερα;

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πόσος κόσμος μαζεύτηκε τελικά στο Σύνταγμα σήμερα;
EUROKINISSI

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Είθισται παραδοσιακά και διαχρονικά σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα να υπάρχει μια κάποια απόκλιση στον αριθμό των διαδηλωτών που ανακοινώνει η Αστυνομία και οι διοργανωτές. Αυτό, ωστόσο, που συνέβη σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

 

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πλήθος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα ανήλθε στους 60.000.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται:

«Από ώρα 14:00 σήμερα (20-01-2019) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική (326) λεωφορεία, από τα οποία (253) από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, (71) από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και (2) από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στα πλάνα και τις φωτογραφίες εμφανίζεται να διαδήλωσε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μια λαοθάλασσα, καθώς δεν γέμισε μόνο το Σύνταγμα, αλλά και όλοι οι γύρω δρόμοι.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, ο κ. Στέργιος Καλόγερος, έκανε νωρίτερα λόγο στον ΣΚΑΙ για 600.000 διαδηλωτές με 3.000 πούλμαν να συρρέουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Ο Τσίπρας είδε μόνο Χρυσαυγίτες στη συγκέντρωση

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κυβέρνηση, αστυνομία και παρακρατικοί αμαύρωσαν τη συγκέντρωση

Σχετικές ειδήσεις