ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης

Πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης
Ο σφαγέας της Θάσου βρέθηκε νεκρός στα λουτρά των φυλακών

Νεκρός βρέθηκε σήμερα (12/2) το πρωί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 46χρονος ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης

Ο γνωστός και ως μακελάρης της Θάσου που τον Αύγουστο του 1996 σε ηλικία 24 ετών είχε σκοτώσει και τεμαχίσει όλη την οικογένεια του, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρός στα λουτρά του ψυχιατρείου κρατουμένων του Κορυδαλλού την ώρα του μπάνιου, από τους συγκρατούμενους του.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης είχε συλληφθεί στις 8 Αυγούστου του 1996 γιατί δολοφόνησε και στη συνέχεια τεμάχισε τον πατέρα του, τη μητέρα του, τον θείο του, την αδερφή του και τη γιαγιά του, καθώς θεωρούσε ότι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να τον σκοτώσουν.

Στις 8 Αυγούστου του 1996 και σε ηλικία 24 χρόνων, έγινε γνωστό ότι σκότωσε και τεμάχισε μέλη της οικογένειάς του, διότι πίστευε πως εκείνοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του με σκοπό να τον σκοτώσουν. Οι φόνοι διεπράχθησαν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996 στην Θάσο.

Η πιθανή αιτία θανάτου του Θεόφιλου Σεχίδη (η ιατροδικαστική έκθεση θα το επιβεβαιώσει) είναι η ανακοπή καρδιάς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ήταν υπέρβαρος και την ώρα του μπάνιου σήμερα το πρωί παρουσίασε δυσκολία αναπνοής. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Κρατουμένων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρισκόταν από το 2001.

Οι φρικιαστικές δολοφονίες

Ο πρώτος του φόνος ήταν αυτός του 58χρονου θείου του, τον οποίο αρχικά έσπρωξε από γκρεμό και στη συνέχεια του έκοψε το κεφάλι. Έπειτα πυροβόλησε τον 55χρονο πατέρα του, Δημήτρη, επειδή πίστευε ότι ήθελε να τον δολοφονήσει. Ο «Χάνιμπαλ λέκτορ» της Θάσου, αποκεφάλισε την μητέρα του και σκότωσε την 27χρονη τότε αδερφή του με τον ίδιο τρόπο. Ο 24χρονος αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων του και τους διατήρησε στο ψυγείο για «μεταγενέστερη μελέτη», όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς. Από την μανία του Θεόφιλου Σεχίδη δεν γλίτωσε ούτε η 75χρονη γιαγιά του η οποία βρήκε φρικιαστικό θάνατο, από τα χέρια του εγγονού της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Τεμάχισε όλα τα πτώματα με αλυσοπρίονα, εκτός από αυτό του θείου του, τα τοποθέτησε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε στη χωματερή της Καβάλας. Τα εγκλήματα άρχισαν να ερευνώνται, έπειτα από καταγγελία στην βελγική αστυνομία από την Ελένη Σεχίδη, η οποία κατοικούσε στο Βέλγιο και ήταν σύζυγος του θείου του Θεόφιλου Σεχίδη, για εξαφάνιση των μελών της οικογένειας Σεχίδη αλλά και του ίδιου. Όταν η αστυνομία δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία ώστε να συνεχίσει την έρευνα, η Σεχίδη ταξίδευσε στη Θάσο για να βρει τον σύζυγό της. Ο Θεόφιλος Σεχίδης, προσποιούνταν ότι δεν γνώριζε που βρίσκονται οι συγγενείς του και ότι τους έψαχνε και αυτός.

Η δίκη και η αίτηση αποφυλάκισης

Ο Θεόφιλος Σεχίδης δικάστηκε στις 20 Ιουνίου του 1997 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. Νωρίτερα, είχε δηλώσει στην Αστυνομία ότι διέπραξε τους φόνους σε άμυνα και όντας θύμα οικογενειακής συνωμοσίας, για το λόγο ότι του «έκαναν ψυχολογικό πόλεμο», επειδή ήξερε ότι ήταν «παιδί άλλης μάνας» και δεν του έλεγαν την αλήθεια.

Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών. Παρότι κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης από το 2016[ αυτή δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Οι ιατρικές διαγνώσεις

Έπειτα από 5μηνη παρακολούθηση της συμπεριφοράς του Σεχίδη, επιστήμονες ψυχιατρικής συμπέραναν ότι πάσχει από σχιζότυπη διαταραχή προσωπικότητας, χωρίς όμως να χρήζει περίθαλψης, και του καταλογίστηκε πλήρης ευθύνη και επίγνωση των πράξεών του.

Ωστόσο, τονίστηκε η οικογενειακή του κατάσταση, η οποία είχε ιδιαιτερότητες και είχε ως αποτέλεσμα ο Σεχίδης να έχει βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το 2010, ο ψυχίατρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών του Αττικού Νοσοκομείου, Γεώργιος Τζεφεράκος, δήλωσε ότι ο Σεχίδης πάσχει από σχιζοφρένεια, και όχι από σχιζότυπη διαταραχή.

Διαβάστε επίσης

Σοκ σε σχολείο του Ζωγράφου: Γονείς καταγγέλουν σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου από συνομήλικους

Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης

Καιρός: Η «Χιόνη» πλησιάζει απειλητικά με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και πολλά χιόνια (pics)

Σχετικές ειδήσεις