ΕΛΛΑΔΑ

Kακοκαιρία: Σε κλοιό χιονιά και πλημμυρών όλη η Ελλάδα - Πού υπάρχουν προβλήματα

Kακοκαιρία: Σε κλοιό χιονιά και πλημμυρών όλη η Ελλάδα - Πού υπάρχουν προβλήματα
EUROKINISSI

Στην «κατάψυξη» μπήκε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξαιτίας της «Ωκεανίδας», της κακοκαιρίας που εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη.

Εύβοια: Ένα μέτρο χιόνι στη Στενή - Επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή (24/02/2019) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν έγινε γνωστό πως ένας 75χρονος είχε πέσει κι είχε τραυματιστεί στην αποκλεισμένη Γλυφάδα του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Το ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας ξεκίνησε από τα Ψαχνά και κατάφερε τελικά να παραδώσει τον 75χρονο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε μετά τη Στενή, γύρω στις 19.00 το απόγευμα.

Ο 75χρονος είχε σπάσει το χέρι του και έχει χτυπήσει στο ισχίο του. Σημαντικά στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συνέβαλαν και οι άνδρες του Κλιμακίου Εθελοντών Πυροσβεστών Ψαχνών.

Στην ευρύτερη περιοχή παρεμβαίνουν μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου για να κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ο δήμος Γλυφάδας χτυπήθηκε σφοδρότατα από την κακοκαιρία «Ωκεανίδα», καθώς από τη Στενή Ευβοίας και πάνω το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ στην περιοχή της Μακρυκάπας δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε επίσης:

Καιρός: Πάνω από 1.5 μέτρο το ύψος του χιονιού στα Χάνια Πηλίου (Live Cam)

Καιρός - «Ωκεανίς»: Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας - Δείτε πού

Η αλατιέρα στην Καρδίτσα που έγινε viral (video)

Στα «λευκά» ο νομός Μαγνησίας

Η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» έντυσε στα «λευκά» ολόκληρη την ορεινή Μαγνησία τις τελευταίες ώρες. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές να χαρακτηρίζονται ακραία, αφού το ύψος του χιονιού στα Χάνια αγγίζει τα 2 μέτρα, ενώ οι άνεμοι στην Πορταριά φτάνουν ακόμα και τα 119 χλμ. την ώρα.

Παρόλα αυτά ολόκληρο το οδικό δίκτυο Πηλίου και των υπόλοιπων ορεινών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας είναι ανοιχτό, ακόμα και για τα φορτηγά, όπως εξηγεί στο e-volos.gr η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Η εμπειρία μας πλέον είναι αυτή που μας οδηγεί και έτσι, προετοιμασμένοι όπως ήμασταν ακόμα και για το χειρότερο σενάριο, έχοντας στον δρόμο από την πρώτη στιγμή το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων και μέσων, έχουμε κρατήσει όλους τους δρόμους ανοιχτούς και κατά συνέπεια όλα τα χωριά του Νομού μας προσβάσιμα»σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας ότι «Δώσαμε και συνεχίζουμε σκληρή μάχη με την κακοκαιρία, αλλά όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ακόμα και για τα φορτηγά, επιχειρώντας όλο το 24ωρο, ακόμα και μέσα στη νύχτα, με τουλάχιστον 60 μηχανήματα. Ωστόσο να τονίσουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση».

Σφοδρές πλημμύρες στη Μύκονο

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στο νησί της Μυκόνου. Η ισχυρή καταιγίδα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (23/02) δημιούργησε ποτάμια στους δρόμους, λίμνες σε κάποιες περιοχές και μεγάλη δυσκολία στην οδήγηση, ενώ συνοδεύτηκε και από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο,καθώς συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια κυβικά νερού στους δύο υδροταμιευτήρες της Μυκόνου. Πολλά οχήματα κάλεσαν για βοήθειακαι ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κυκλοφορία στην περιοχή του Τούρλου, στον κόμβο του νέου λιμανιού, στον δρόμο του Αεροδρομίου και στο Μαράθι.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τα νερά «έπνιξαν» και τα Χανιά

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι πλημμύρες και στην πόλη των Χανίων, με τους κατοίκους στην περιοχή του Κουμ Καπί να έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιους όγκους νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zarpanews.gr, το ύψος του νερού σε κάποια σημεία είχε ξεπεράσει και το μισό μέτρο, κάνοντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων στο Κουμ Καπί και οδηγώντας σε απόγνωση κατοίκους και καταστηματάρχες που εύχονταν να σταματήσει η βροχή και να μην προκληθούν άλλες ζημιές.

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» δημιούργησε πολλά προβλήματα στο νησί της Κεφαλονιάς. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ, δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί. Όλο το βράδυ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούσαν να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Τέλος, επιτυχημένη ήταν η επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων στην περιοχή του Άγιου Ελευθερίου στο όρος Αίνος, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ βρίσκεται, εξάλλου, απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Βόλος Σποράδες, Κυλλήνη- Ζάκυνθος, Κυλλήνη Κεφαλλονιά, Πρίνος-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου. Κανονικά εκτελούνται επίσης και τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αγριογούρουνα κόβουν... βόλτες στη Θεσσαλονίκη

Βόλτα στο νυχτερινό, χιονισμένο τοπίο, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, έκανε ένα κοπάδι από αγριογούρουνα, εκπλήσσοντας το βράδυ του Σαββάτου περίοικους, αλλά και διερχόμενους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler - διαρροή: Ελλάδα ή Τουρκία; Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα

Τρομάζει η ανακοίνωση της NASA: Παγόβουνο - γίγαντας απειλεί την ανθρωπότητα

Προειδοποίηση Meteo για την κακοκαιρία: Αυτές τις περιοχές θα «πνίξουν» ισχυρές καταιγίδες

Σχετικές ειδήσεις