ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση - ΣΟΚ της NASA: Παγόβουνο - γίγαντας απειλεί την ανθρωπότητα

Ανακοίνωση - ΣΟΚ της NASA: Παγόβουνο - γίγαντας απειλεί την ανθρωπότητα

Η ζωή όπως την ξέρουμε, θα αλλάξει δραματικά στο μέλλον.

Ένα τεράστιο παγόβουνο-μαμούθ, διπλάσιο σε μέγεθος της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να αποκολληθεί από την παγοκρηπίδα Brunt στην Ανταρκτική.

Η NASA δημοσίευσε φωτογραφίες που απεικονίζουν τις τεράστιες ρωγμές στο παγωμένο τοπίο, που μεγαλώνουν από τον Οκτώβριο του 2016 και μόλις φθάσουν στην άκρη της παγοκρηπίδας θα αποκολληθεί ένα παγόβουνο εμβαδού περίπου 1.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αν αυτό συμβεί, το οποίο θα συμβεί αναπόφευκτα κάποια στιγμή, τότε η επιφάνεια της θάλασσας θα ανέβει σε τέτοιο βαθμό που θα προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε παράκτιες περιοχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε αυτό θα συμβεί, αλλά θα συμβεί σίγουρα», είπε ο Στεφ Λερμίτ, εκ των ειδικών που παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Όπως εκτιμά, το ρήγμα θα πρέπει να μεγαλώσει άλλα 4 χλμ, προτού συμβεί η αποκόλληση, κάτι που μπορεί να πάρει «μέρες ή και έναν χρόνο».

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο, είναι πως με την αποκόλληση του παγόβουνο θα αλλάξει και η σταθερότητα της παγοκρηπίδας, με τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια...

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Πήραν λάθος αναδρομικά χιλιάδες συνταξιούχοι

Η αλατιέρα στην Καρδίτσα που έγινε viral (video)