ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και χιόνια - Δείτε πού

Καιρός - Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και χιόνια - Δείτε πού
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Καιρός – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Μετά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, έρχεται ξανά κρύο - Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσο Αρνιακό για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Μπορεί η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα να εορταστούν με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, ο χειμώνας δεν λέει να φύγει.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα που αναμένεται να «χτυπήσει» την Τρίτη και την Τετάρτη.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχές στα πεδινά, οι καταιγίδες στις θάλασσες και στα νησιά και τα χιόνια ψηλά στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. «Οι άνεμοι από νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες που θα φτάσουν στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ, ρίχνοντας τον υδράργυρο 6 με 8 βαθμούς Κελσίου».

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην παρακάτω gallery που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με καλό καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, αρχικά, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός προβλέπεται στην αρχική ανοιξιάτικος, ηλιόλουστος. Ωστόσο, όπως ανέφερε: «σταδιακά θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις, που κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ θα βρέξει, κυρίως στην Ήπειρο. Οι βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Στην Αττική την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι δυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην παρακάτω gallery τι καιρό θα κάνει σήμερα και την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω ομίχλης τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και το βράδυ στο θρακικό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.