ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Εισαγγελέων: Να αντιμετωπιστούν εκείνοι που μετέτρεψαν περιοχές της Αθήνας σε άβατα

Ένωση Εισαγγελέων: Να αντιμετωπιστούν εκείνοι που μετέτρεψαν περιοχές της Αθήνας σε άβατα
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

«Άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών», χαρακτηρίζει τα Εξάρχεια η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της.

Τον έντονο προβληματισμό της για την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης (04/04) κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με την ανακοίνωσή της να κάνει λόγο για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Χτες το βράδυ, κλιμάκιο του Λιμενικού, με επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό, δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 50 ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο λιμενικοί.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για εκπαίδευση και λήψη εξοπλισμού και μέτρων προστασίας των εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρήσεις αυξημένης επικινδυνότητας.

Σημειώνει δε, πως απαιτείται και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

- λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,
- αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της επίθεσης

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Χαμός με το ζευγάρι Δαλάκα και Ατακάν - Η ατάκα που «πάγωσε» τους παίκτες (pics)

Καιρός: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Κακοκαιρία και στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις