ΕΛΛΑΔΑ

Σκάφη από 20 ευρώ: Δες ΕΔΩ πώς θα τα αποκτήσεις

Σκάφη από 20 ευρώ: Δες ΕΔΩ πώς θα τα αποκτήσεις

Πάνω από 200 σκάφη εκποιεί ο Οργανισμός την Πέμπτη 20 Ιουνίου μεταξύ των οποίων φουσκωτά, ιστοπλοϊκά και Jet Ski.

Εκτός από αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα ο πρώην ΟΔΔΥ δημοπρατεί υλικά, σκάφη μέχρι και πλοία τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές.

Ειδικά στις δημοπρασίες σκαφών οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ανακαλύψουν πραγματικές ευκαιρίες σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης τα οποία σε μεγάλο ποσοστό προέρχονται εκτός από το στόλο του Λιμενικού.

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 9.00΄π.μ., θα γίνει στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ Τελωνείου Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσσαλονίκης, Τμήμα διαχείρισης δημοσίου υλικού, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Πατρών, τμήμα Ι’ – διαχείρισης δημοσίου υλικού, Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου και ακτή δυμαίων και του Τελωνείου Λάρισας, τμήμα Ζ’ διαχείρισης δημοσίου υλικού, Φαρσάλων 21, πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση Πλωτών Αθήνας, σύμφωνα με τους Γενικούς ΄Ορους Πώλησης Υλικών, Πλωτών & Εναέριων Μέσων.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 224 σκάφη μεταξύ των οποίων και αρκετά πρώην περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η επίσκεψη των δημοπρατούμενων Πλωτών επιτρέπεται από 18-6-2019 έως 19-6-2018 κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, 2) από τον αγοραστή μετά τον διακανονισμό.

Επίσης οι αγοραστές οφείλουν να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι κατά την αποκομιδή και περαιτέρω διαχείριση των υλικών (ΠΛΩΤΑ) θα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα προς ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του εδάφους και των επιφανειακών και υπογείων υδάτων όπως και του αέρα από διαφυγή τυχόν επικινδύνων αερίων.

Η εγγύηση συμμετοχή στην δημοπρασία σκαφών ορίζεται σε 20% της τιμής εκκίνησης.

Το πρώτο σκάφος που εκποιείται στη Μαγουλέζα αφορά σε ένα πρώην περιπολικό σκάφος του Λιμενικού τύπου κρις-κραφτ με μήκος 5,6 μέτρα το οποίο δεν έχει κινητήρα και έχει φθορές.

Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 3.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο σκάφος βρίσκεται στην επισκευαστική βάση Ελευσίνας στην οδό Ωκεανίδων στη θέση Καλυμπάκη και όσοι ενδιαφέρονται να το δουν από κοντά θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στο 210-5544940.

Το δεύτερο σκάφος που δημοπρατεί ο ΟΔΔΥ το οποίο βρίσκεται επίσης στην Ελευσίνα αφορά σε ένα πρώην περιπολικό σκάφος τύπου Gibli (Νηρέας) μήκους 10,25 μ. με πολυεστερική γάστρα με φθορές χωρίς κινητήρες.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 7.000 ευρώ.

Ένα ακόμη πρώην περιπολικό του Λιμενικού με μήκος 6,6 μέτρα χωρίς κινητήρες και με φθορές εκποιεί ο ΟΔΔΥ. Το σκάφος βρίσκεται και αυτό στην Ελευσίνα και η τιμή εκκίνησης είναι 3.000 ευρώ.

Τέσσερα βοηθητικά (Tender) φουσκωτά σκάφη με μήκος 3,8 μέτρα βρίσκεται επίσης στη λίστα της δημοπρασίας το οποίο δεν φέρουν κινητήρα και έχουν φθορές εκποιούνται με τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ. Τα σκάφη βρίσκονται στην Ελευσίνα.

Τέσσερα πρώην περιπολικό φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού με μήκος 6,5 μέτρα χωρίς κινητήρες και με φθορές εκποιούνται με τιμή εκκίνησης τις 3.000 ευρώ. Τα σκάφη βρίσκεται στην περιοχή της Ελευσίνας.

Επίσης ένα πολυεστερικό σκάφος μήκους 13 μέτρων χωρίς κινητήρες και με φθορές βγαίνει στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης τις 7.000 ευρώ. Το σκάφος βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Ένα φουσκωτό σκάφος με μήκος 9,8 μέτρα χωρίς κινητήρες και με φθορές εκποιείται με τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ. Το σκάφος βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Στο Λιμεναρχείο Χίου βρίσκεται ένα ταχύπλοο σκάφος με μήκος 8,2 μέτρα με εξωλέμβια μηχανή μάρκας Evinrude σε κακή κατάσταση με τιμή εκκίνησης μόλις 700 ευρώ! Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το σκάφος είναι μη Κοινοτικό πότε επιβαρύνεται από δασμούς.

Ένα άλλο ταχύπλοο με μήκος 7,4 μέτρα με εξωλέμβια μηχανή τύπου Yamaha 150 hp εκποιείται έναντι 700 ευρώ. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Πολυεστερικό σκάφος με μήκος 5,7 μέτρα και εξωλέμβιο κινητήρα Yamaha με ιπποδύναμη 70 ίππων εκποιείται έναντι 800 ευρώ. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Ακόμη ένα ταχύπλοο σκάφος με μήκος 8 μέτρα και εξωλέμβιο κινητήρα Johnson 200 ίππων σε μέτρια κατάσταση εκποιείται έναντι 1.000 ευρώ. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Ταχύπλοο με μήκος 6 μέτρα και εξωλέμβιο κινητήρα Mercury 225 ίππων εκποιείται έναντι 550 ευρώ. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Μία πνευστή λέμβος με μήκος 7 μέτρα εκποιείται έναντι μόλις 20 ευρώ! Ωστόσο σκάφος είναι μη κοινοτικό κει επιβαρύνεται με δασμούς.

Οι λάτρεις της ταχύτητας θα μπορούν να αποκτήσουν ένα Jet Ski Yamaha Wave Runner XL700 με τιμή εκκίνησης 4.000 ευρώ. Το Jet Ski είναι επίσης μη κοινοτικό.

Όσοι ασχολούνται με την ιστοπλοΐα θα ανακαλύψουν ένα ιστιοπλοϊκό με μήκος 9,45 μέτρα και πλάτος 3,3 μέτρα με εσωλέμβιο κινητήρα Yanmar ιπποδύναμης 21 ίππων. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 35.000 ευρώ και το σκάφος είναι μη κοινοτικό.

Ακόμη ένα Jet Ski μάρκας See Doo GTS130 με τιμή εκκίνησης τις 4.500 ευρώ εκποιείται στη Χίο. Το Jet Ski είναι μη κοινοτικό.

Επίσης στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνονται πάρα πολλοί εξωλέμβιοι κινητήρες για διάλυση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέχρι τέλη Ιουνίου - Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά

Επιστήμονας προειδοποιεί: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα - Τι θα γίνει