Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Λινού - Τα μέτρα στα σχολεία δεν αρκούν (vid)

Newsbomb

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε ότι η κανονικότητα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έρθει πριν την επόμενη άνοιξη

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξέφρασε τον προβληματισμό της για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φοβάμαι ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο».

Η κυρία Λινού επεσήμανε ότι η μάσκα και οι απολυμάνσεις δεν αρκούν καθώς ο μεγάλος αριθμός των μαθητών στις τάξεις δεν βοηθάει και η πανδημία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα παιδιά. Προτείνει υπαίθρια μαθήματα για να γίνει διαχωρισμός των τάξεων και σε συνεργασία με τους Δήμους να βρεθούν χώροι εκτός σχολείων, όπως κλειστά καταστήματα τα οποία θα μπορούν να μετατραπούν σε τάξεις.

Σε συνέντευξή της στο Open τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν αλλά επεσήμανε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού τόσο στις τάξεις όσο και στις μετακινήσεις των παιδιών με τα λεωφορεία, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

Για τον χειμώνα είπε ότι «φοβάμαι πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολα», ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ατομικά θα τα πάμε καλύτερα και θα είμαστε πιο προσεκτικοί συμβάλλοντας στο να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Για το εμβόλιο ξεκαθάρισε ότι «είναι θετικό μέτρο, θα βοηθήσει αν υπάρξει. Ο δρόμος για να πετύχουμε ανοσία της κοινωνίας μέσω του εμβολίου, είναι μακρύς. Φανταστείτε ότι είμαστε 10 εκατομμύρια και θα έχουμε άμεσα 600.000 δόσεις, για να εμβολιαστούν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα – Η αγωνία για τους ασυμπτωματικούς