Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

We Fly! Team: Δύναμη ψυχής και μήνυμα θάρρους από Ιταλούς πιλότους με κινητικά προβλήματα

Newsbomb

Η ιταλική ομάδα ακροβατικών ελιγμών με αεροσκάφη We Fly! Team, είναι η μοναδική στον κόσμο που αποτελείται από πιλότους με κινητικά προβλήματα.

Οι Ιταλοί αριστοτέχνες κυβερνήτες πιλοτάρουν αεροσκάφη, που δεν είναι απλώς τροποποιημένα για τις πτητικές ανάγκες τους, αλλά που είναι κατασκευασμένα κυριολεκτικά στο χέρι από τους ίδιους.

Η ιταλική ομάδα ενθουσίασε με το πρόγραμμά τους, αλλά συνάμα και συγκίνησε τους θεατές στην φετινή Athens Flying Week 2023 στην Τανάγρα, με τη θέληση τους να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και να αποδείξουν πως η έλλειψη κινητικότητας δεν αποτελεί μειονέκτημα, αλλά ειδική ικανότητα.

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2007 και έχει την έδρα της στο Γιέζολο. Ο επικεφαλής της Αλεσάντρο Βαλέρι είναι μηχανικός Αεροδιαστημικής τεχνολογίας, διπλωματούχος του Πολυτεχνείου του Μιλάνου. Είναι εκείνος που σχεδίασε τον ειδικό μοχλό και το σύστημα πτήσης, που επιτρέπει στους πιλότους με κινητικά προβλήματα να χειρίζονται μόνο με τα χέρια το αεροσκάφος τους, χωρίς να χρησιμοποιούν πετάλια.

Από το 2022 η ομάδα We Fly! Team χρησιμοποιεί αεροσκάφη δικής τους κατασκευής, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τους ίδιους, όπως υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος τους Μάρκο Κερουμπίνι, προσθέτοντας πως ο ίδιος δούλευε επί 5 χρόνια για την ολοκλήρωσή του. «Η συμμετοχή μας στις επιδείξεις είναι ένα μήνυμα προς όλους. Ότι η έλλειψη κινητικότητας δεν αποτελεί δυσκολία», πρόσθεσε ο ίδιος, αποδεικνύοντας πως το μεγαλείο της ψυχής και η θέληση για ζωή δεν γνωρίζει εμπόδια και μπορεί να υπερυψωθεί πάνω και από τα όποια σωματικά προβλήματα.