Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι - Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Μόλις ένα τέταρτο η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου

Newsbomb

Φονικές φωτιές: Συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτει ο άνθρωπος που τράβηξε το σοκαριστικό βίντεο με τους ανθρώπους να κρέμονται στα βράχια και τη φωτιά να πλησιάζει – Περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν σε ένα λιμανάκι στο Μάτι, εκεί όπου περίπου 300 άτομα παρέμειναν εγκλωβισμένα για περισσότερες από 8 ώρες – Τι ώρα έφθασε στο σημείο βοήθεια - Πώς κατάφεραν να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα

«Ένα τέταρτο της ώρας ήταν η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου». Αυτή η φράση αποτυπώθηκε από τα χείλη του ανθρώπου που τράβηξε ένα βίντεο - «γροθιά στο στομάχι» την ώρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Εκεί όπου δεκάδες άνθρωποι έμελλε να βρουν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Ο κ. Νίκος Βερυκοκκίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι τα σοκαριστικά πλάνα με τις γυναίκες που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σώσουν τα παιδιά τους, τα τράβηξε στις 19:00 το απόγευμα της ημέρας που ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, τα περίπου 300 άτομα παράμειναν εγκλωβισμένα στο σημείο έως τις 03:00 τα ξημερώματα, όταν τελικά ήρθε ένα ιδιωτικό σκάφος.

Παρά την αναμονή, η επιλογή όλων τους να φθάσουν στο συγκεκριμένο σημείο, αποδείχθηκε σωτήρια, ανέφερε ο κ. Βερυκοκκίδης.

Κάποιοι έκλαιγαν γιατί είχαν αφήσει δικούς τους πίσω

Όπως δήλωσε η ο κ. Βερυκοκκίδης, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ήταν εκεί αντιμετώπισε με ψυχραιμία την κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχαν κάποιοι που έκλαιγαν είτε από την αγωνία τους, είτε επειδή άφησαν πίσω τους δικούς τους ανθρώπους.

«Η Πυροσβεστική ήρθε στο σημείο πριν ανοίξει καν ο δρόμος για να παραλάβουν τα τραυματισμένα παιδιά» είπε.

«Είδα το Λιμενικό να κάνει κάποιες περιπολίες στο σημείο. Ωστόσο, δεν ήρθε κοντά μας. Προφανώς στο Κόκκινο Λιμανάκι υπύρχε μεγαλύτερη ανάγκη» υποστήριξε ο κ. Βερυκοκκίδης.

Όπως αποκάλυψε αυτό που του έκανε τεράστια εντύπωση ήταν το ένστικτο της επιβίωσης. Πώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, κατάφεραν να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την τραγωδία που «πάγωσε» το πανελλήνιο

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Μάτι: Θρίλερ με τον αριθμό νεκρών και αγνοουμένων

Στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας - Επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές