Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας - Έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου - Εξέφρασαν στον υπουργό την αντίδρασή τους για τις αλλαγές το νέο Λύκειο - Δείτε εικόνες από το σημείο

Ρεπορτάζ: Ξένια Γιαννάκου

Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας εισέβαλαν λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10/2018) μαθητές, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται για το Λύκειο και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

mathites2

Οι νεαροί φέρεται να έσπρωξαν τους αστυνομικούς, να άνοιξαν την πόρτα και να εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, φτάνοντας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όπου και συνομίλησαν μαζί του.

Δείτε στο βίντεο του Έθνους την εισβολή των μαθητών:

Δείτε εικόνες από το σημείο στη gallery του Newsbomb.gr

Οι φοιτητές και οι μαθητές που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρούν στις αλλαγές που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και για το νέο Λύκειο.

Λίγο μετά τις 15:30 ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο, με τους μαθητές να αποχωρούν τόσο από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όσο από το ισόγειο του κτηρίου.

Ωστόσο, οι μαθητές, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, δίνοντας ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Πότε και σε ποιους θα δοθεί - Τι θα ισχύσει με τους ανέργους

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ξεκινάει η επέλαση του «Ορέστη» - Φόβοι για ακραία καιρικά φαινόμενα

Εισβολή μαθητών ΤΩΡΑ στο υπουργείο Παιδείας
01
Εισβολή μαθητών ΤΩΡΑ στο υπουργείο Παιδείας